Dokument

Tajomstvo rovníkovej divočiny

Dokumentárny seriál Tajomstvo rovníkovej divočiny
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Niektoré zemepisné dĺžky a šírky sú čo sa prírodných krás, rozmanitosti či tajomnosti týka jednoducho výnimočné.

Jednou z nich je samozrejme rovník. Ten pretína našu planétu v polovici a prechádza niekoľkými kontinentmi. A tak aj keď ste na rovníku, nikdy nebudete na úplne rovnakom mieste. Rovníkové oblasti totiž patria k tým najrozmanitejším na našej planéte. Unikátny seriál z produkcie National Geographic Tajomstvá rovníkovej divočiny vás do týchto oblastí zavedie. Môžete sa tešiť na dychberúce zábery z pralesov, hôr i podmorských hlbín. Pestrosť tohto pásu je naozaj neuveriteľná. Žije v ňom viac ako polovica všetkých živočíšnych druhov na Zemi. A tak budete môcť preskúmať tie najdivokejšie a zároveň najpôsobivejšie ekosystémy. V Amazónii budete sledovať prerod z vyprahnutej krajiny na „prírodnú sprchu“. V Andách na vás zase čakajú jedni z najzdatnejších alpinistov. Tajuplné Galapágy pre zmenu obývajú endemické druhy a na Borneu a Sumatre, v posledných ázijských pralesoch, môžete naraziť na trpasličie slony. Samozrejme nevynecháme ani Afriku, ktorú rovník pretína v dĺžke 4 000 kilometrov. Nakoniec pod morskou hladinou navštívime tichomorské koralové útesy.

Tento dokumentárny seriál zachycuje unikátnu mozaiku živočíchov i rastlín, ktoré obopínajú našu Zem a bez ktorých by naša planéta nebola nielen rozmanitá, ale zrejme by na nej nemohol byť ani život. Ako uvidíte, všetko je dokonale previazané, od velehorských výšin cez pralesy a savany až po podmorské útesy. 

Tajomstvo rovníkovej divočiny

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 30. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC