Dokument

Svetový deň divokej prírody

Dokumenty k téme Svetový deň divokej prírody
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Takmer na každý deň v roku vychádza nejaký „Svetový deň“. Viete, čo si budeme pripomínať začiatkom marca, konkrétne 3. 3.?

Možno ste o tom ešte nepočuli, pretože tento dátum má svoj deň len od roku 2014. A nejde o žiadnu malichernú pripomienku. Na 3. marca totiž pripadá Svetový deň divokej prírody, niekedy tiež Svetový deň divočiny. Neznamená to, že by sme mali zvlčiť a začať sa správať ako zmyslov zbavení alebo že by sme si mali všetci zabaliť batoh a vydať sa niekam do divočiny. Ide o symbolickú, no významnú pripomienku toho, že divočina, teda fauna a flóra sú pre nás životne dôležité a mali by sme si ich nielen vážiť, ale taktiež chrániť. Pripomíname si tak problémy, ktoré s divočinou na našej planéte súvisia. Ide o témy globálneho otepľovania, ničenia pralesov či nelegálneho obchodu so zvieratami aj rastlinami. Viete, akou rýchlosťou miznú denne lesy? Viete, že sa jedná o plochy veľkosti niekoľkých futbalových ihrísk? A koľko živočíšnych druhov je tesne pred vymretím? Čo všetko človek dokáže zničiť len kvôli honbe za ziskom? Nie je to nič veselé a najtvrdšie na všetko doplácajú práve zvieratá a rastliny. Stanica Nat Geo Wild preto pre vás pripravila celodenný maratón relácií, ktoré upozorňujú na pálčivé témy súvisiace s ničením divočiny na našej Zemi. Pripomeňte si spoločne s nami, čo je ozajstné bohatstvo a na akej úžasnej planéte žijeme. Vydajte sa do divočiny! 

Svetový deň divokej prírody

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD utorok 3. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC