Dokument

Sprievodca po slnečnej sústave

Sprievodca po slnečnej sústave – dokumentárny seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Všetci sme súčasťou ešte niečoho väčšieho – toto tvrdenie platí predovšetkým, ak sa pozrieme na náš svet cez prizmu vesmíru.

Planéta Zem je len súčasťou ďalšieho celku, ktorým je slnečná sústava, a tá je zasa súčasťou Mliečnej dráhy, a tá… Možno by sa tak dalo pokračovať do nekonečna, ale hranice nekonečna (ak sú vôbec možné) budeme skúmať inokedy. Tentoraz nás bude zaujímať spomínaná slnečná sústava, ktorú mali vedci počas minulých storočí možnosť už celkom dobre preskúmať.

Možno ste sa aj v škole naučili tajomne znejúce zaklínadlo: Merkúr – Venuša – Zem – Mars – Jupiter – Saturn – Urán – Neptún (niektorí aj Pluto). Žiadne čary to nie sú, len planéty slnečnej sústavy, ktoré obiehajú okolo Slnka, životodarného aj ničivého žeravého obra, a každá z nich je úplne originálna. V dokumentárnej sérii Sprievodca po slnečnej sústave vám jednotlivé planéty i Slnko predstavíme naozaj podrobne. Je v budúcnosti možné, že ľudia začnú žiť na Marse? A čo sa skrýva pod hmlovinami na Venuši? Ktoré planéty patria k takzvaným plynným obrom? A čo vlastne môžeme do budúcna čakať od Slnka? Aká budúcnosť čaká celú slnečnú sústavu?

Dokument otvorí ešte veľa ďalších zaujímavých otázok. Tešiť sa môžete na známe i menej známe fakty, objavy posledných rokov a samozrejme úžasný vizuál. Vesmír je totiž neuveriteľne rozmanitý a my máme to šťastie, že toto všetko dokážeme zaznamenať, takže sa z vás môžu stať ostrieľaní sprievodcovia slnečnou sústavou.

Sprievodca po slnečnej sústave

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD nedeľa 5. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC