Dokument

Rozlúštená záhada Titanicu

Rozlúštená záhada Titanicu
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Zaoceánsky parník Titanic – symbol pokroku zo začiatku 20. storočia, ale aj symbol jednej z najväčších katastrof.

Ubehlo už 105 rokov od osudnej noci, kedy sa vtedy najväčšia, najdlhšia, najvýkonnejšia, najluxusnejšia a najobdivovanejšia loď zrazila s ľadovcom. Titanic mal byť nepotopiteľnou loďou, ktorá mala brázdiť atlantický oceán sem a tam a dokazovať, akým mocným sa človek stal. Jeho príbeh poznajú asi všetci, filmov o ňom bolo natočených viac než dosť a dodnes fascinuje nespočetné množstvo ľudí z radov obyčajných nadšencov aj najrôznejších vedcov. Stále sú tu ale otázniky – čo a prečo sa onej mrazivej noci stalo? Poznáme naozaj všetky detaily? Tím zložený z vedcov a najlepších inžinierov dá hlavy dohromady a snaží sa na doteraz nezodpovedané otázky nájsť odpovede. Technika sa stále posúva dopredu, preto sa im tiež podarí získať niekoľko úplne nových poznatkov, čo nie je nič jednoduché. Všetok výskum prebieha v hlbinách oceánu. Budete tak mať možnosť spoznať metódu kreslenia máp s pomocou najmodernejšej technológie a uvidíte niekoľko doteraz neznámych kusov potopeného vraku.

Titanic je skrátka stále jedna veľká neznáma a čím viac sa o tejto lodi snažia vedci dozvedieť, tým väčšou záhadou sa paradoxne stáva. Samozrejme neprídete o zábery dnes legendárneho zábradlia na prove, pri ktorom sa odohrala jedna z najromantickejších filmových scén. 

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 26. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC