Dokument

Prvý človek

Prvý človek
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Existujú dve teórie: že človeka stvoril Boh k obrazu svojmu, alebo že ho vytvorila príroda postupným vývojom z primátov.

Legendárny animovaný film Stvorenie sveta asi mnohí poznajú, ale nebojte sa, o žiadnej rozprávke sa hovoriť nechystáme. Nás totiž bude zaujímať tá druhá možnosť, ako vlastne človek začínal a aký bol jeho život v úplnom začiatku, keď sa vydelil zo skupiny primátov. Určite nebol taký veselý ako v prípade večerníčku O Človíčkovi alebo animáku Krúdovci, ale možno sa tvorcovia týchto zábavných filmov predsa len až tak nevzdialili od pravdy. Aj najnovšie vedecké poznatky dokazujú, že mnoho pre človeka podstatných vecí bolo vlastne dielo náhody. Výhodu nášho druhu však predstavoval fakt, že sme sa veľmi rýchlo naučili ovládať živly aj vlastné výrobky vo svoj prospech, ba čo viac, svoje poznatky už aj pravekí ľudia neustále zdokonaľovali. Dokumentárny seriál Prvý človek vás zavedie do vzdialenej minulosti, 25 miliónov rokov naspäť. Na príklade jednej rodiny budete môcť sledovať bežný život vtedajších ľudí. S čím všetkým sa museli každý deň vyrovnávať a čo predstavovalo dôležité medzníky v ich a vlastne aj našich životoch. Vezmeme to pekne poporiadku: od zlezenia človeka zo stromu, osvojenia jazyka a učenia cez výrobu nástrojov, vznik mocenských štruktúr a politiky až po vynález zbraní a objav ohňa. Celý cyklus čerpá z najnovších vedeckých poznatkov a vo svojej podstate sa snaží odpovedať na otázku: Kto vlastne sme?

Prvý človek

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD utorok 26. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC