Dokument

Priestoročas

Priestoročas
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

A zase ten záhadný vesmír. Stále sa nám nepodarilo odhaliť všetky jeho tajomstvá, ale vedci prichádzajú s novými a novými poznatkami i odhaleniami.

V dokumentárnom seriáli Priestoročas sa tentoraz zameriame nie na veci neznáme, ale naopak na to, čo vieme. Predovšetkým nám pôjde o priestor a čas. Oboje je známe už po tisícročia, vieme merať, vymedzovať aj rôzne zaznamenávať príslušné veličiny, ale keď dôjde na vesmír, sme trochu v koncoch. Vedci však nezaháľajú a vďaka vývoju moderných technológií sa im podarilo nájsť odpovede na niektoré otázky, ktoré ľudstvu nedajú spať už celé stáročia.

Zaujíma vás, či okrem Marsu môžeme osídliť aj ďalšie planéty alebo mesiace slnečnej sústavy? Vedzte, že môžeme, a priblížime vám, aké možnosti naša sústava ľudstvu ponúka. Určite si spomínate na film Armageddon, kde Zem ohrozoval obrovský asteroid. Bolo to len hollywoodske sci-fi, alebo nám hrozí niečo podobné? Aj na túto otázku odpovieme. Rovnako ako na to, čo je to červia diera. Obyčajný výmysel, ktorý sa skvele hodil do Star Treku, alebo reálny fyzikálny jav? A nejedného človeka už napadlo, či je možné cestovať v čase… Zaujímavý seriál vychádza zo spolupráce s renomovanými vedcami.

Priestoročas

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondelok 18. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC