Dokument

Predstavenie stanice: Spektrum HD

Predstavenie stanice: Spektrum HD
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Stanica Spektrum ponúka kvalitné dokumenty, ktoré potešia nielen milovníkov zvierat, ale aj fanúšikov histórie, nadšencov do technológií či cestovateľov.

V relácii Svet kolibríkov sa môžete zoznámiť so zástupcami samostatnej čeľade kolibríkovitých, z ktorých čmeľovec kubánsky je vôbec najmenším vtákom na svete. Kolibríky sa vyskytujú iba na americkom kontinente a vďaka svojmu nápadnému sfarbeniu sú niekedy prezývané lietajúce drahokamy. Aj napriek ich malým rozmerom im srdce búcha rýchlejšie ako ktorémukoľvek stavovcovi, sú najrýchlejšími obyvateľmi vtáčej ríše a ako jediní dokážu lietať dozadu. V súčasnosti je známych okolo 330 druhov.

Milovníci histórie sa môžu spoločne s tímom vedcov a inžinierov potopiť k vraku Titaniku. Rozlúštená záhada Titaniku sa pokúsi odpovedať na doteraz otvorené otázky viažuce sa k potopeniu vo svojej dobe najväčšieho osobného parníka sveta, ktorý išiel ku dnu v Atlantickom oceáne v roku 1912. K výskumnej skupine sa pridajú aj svetoví odborníci na práce pod vodou a vďaka metóde kreslenia máp sa im podarí načrtnúť doteraz neznáme časti potopeného vraku. Záhadológovia sa v druhej sérii seriálu Lovci mýtov vydajú na cestu po stopách predmetov, ktoré existujú v legendách a ešte neboli objavené. Stratené španielske zlato, relikvie Johanky z Arku alebo zvitky od Mŕtveho mora – v prípade týchto predmetov sa verí, že ich nálezcovia získajú neobmedzenú moc či bohatstvo. Je však na týchto historkách niečo pravdy, alebo ide len o mýty?

Predstavenie stanice: Spektrum HD

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD utorok 17. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC