Dokument

Po stopách stratených predkov

Dokument Po stopách stratených predkov
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Človek je pán tvorstva, najinteligentnejšia bytosť na tejto planéte, vrchol evolúcie – všetko toto si o sebe radi myslíme. Ale je to pravda?

O tom, že toho dokážeme viac vymyslieť a stvoriť než napríklad akváriová rybička, asi nie je pochýb. Lenže okrem nespočetného množstva zvieracích druhov, z ktorých niektoré nám svojou inteligenciou a schopnosťami výrazne šliapu na päty, sme v priebehu niekoľkých tisícročí žili vedľa ďalších zástupcov ľudskej rasy. Pôvodne existovali asi štyri poddruhy a občas sa stretávali. Vplyvom rôznych okolností však postupne vyhynuli a zostali tu len zástupcovia homo sapiens sapiens, teda my, dnešní ľudia.

Čo sa s našimi prapra... predkami a príbuznými stalo? Aké tieto vyhynuté kmene boli? A ako vzájomne vychádzali, alebo naopak nevychádzali? Na všetko sa snaží odpovedať dokument, ktorý v mnohom upresňuje a doplňuje najrôznejšie teórie, aj tú evolučnú. Existujú totiž dôkazy, že jednotlivé kmene nežili oddelene a ich stretávanie nemuselo byť náhodné a celkom výnimočné. Dokonca takých kmeňov mohlo byť oveľa viac, než sa dnes domnievame. Existovala už pred tisícročiami akási prvá „únia“ kmeňov, ktoré sa odlišovali zvykmi, spôsobmi života i fyziognómiou? Zaujímavý dokument sa vám bude snažiť odpovedať na všetky otázky, samozrejme s výdatným pričinením na slovo vzatých odborníkov.

Po stopách stratených predkov

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 31. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC