Dokument

Po stopách stratených predkov

Človek je pán tvorstva, najinteligentnejšia bytosť na tejto planéte, vrchol evolúcie – všetko toto si o sebe radi myslíme. Ale je to pravda?

O tom, že toho dokážeme viac vymyslieť a stvoriť než napríklad akváriová rybička, asi nie je pochýb. Lenže okrem nespočetného množstva zvieracích druhov, z ktorých niektoré nám svojou inteligenciou a schopnosťami výrazne šliapu na päty, sme v priebehu niekoľkých tisícročí žili vedľa ďalších zástupcov ľudskej rasy. Pôvodne existovali asi štyri poddruhy a občas sa stretávali. Vplyvom rôznych okolností však postupne vyhynuli a zostali tu len zástupcovia homo sapiens sapiens, teda my, dnešní ľudia. Čo sa s našimi prapra… predkami a príbuznými stalo? Aké tieto vyhynuté kmene boli? A ako vzájomne vychádzali, alebo naopak nevychádzali? Na všetko sa snaží odpovedať dokument, ktorý v mnohom upresňuje a doplňuje najrôznejšie teórie, aj tú evolučnú. Existujú totiž dôkazy, že jednotlivé kmene nežili oddelene a ich stretávanie nemuselo byť náhodné a výnimočné. Dokonca takých kmeňov mohlo byť viac, než sa domnievame. Existovala už pred tisícročiami akási prvá „únia“ kmeňov, ktoré sa odlišovali zvykmi, spôsobmi života i fyziognómiou? To sa dozviete v zaujímavom dokumente.

Po stopách stratených predkov

Dokument
Spektrum HD pondelok 31. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC