Dokument

Pápež a jeho vplyv v histórii

Pápež a jeho vplyv v histórii
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Posledným oficiálnym „vyslancom“ Boha na zemi bol Ježiš Kristus. Jeho osud určite dobre poznáte. Viete teda, kto je pre zmenu „vyslancom“ Kristovým?

Každá cirkev potrebuje nejakého vodcu, niekoho, kto bude dohliadať na dobro ľudí priamo na Zemi. Katolícka cirkev takéhoto „pastiera“ má, nie je ním nikto iný ako pápež. Táto prestížna funkcia je však veľmi náročná a vyžaduje nielen duševnú a duchovnú silu, ale aj značné vyjednávacie zručnosti. Pápeži totiž mali pomerne veľký vplyv na politické dianie hlavne v Európe. Svojím spôsobom bola ich funkcia rovná kráľom a cisárom. Ak sa pozrieme do európskej histórie (predovšetkým), pápeži boli vždy pri rozhodujúcich dejinných udalostiach, pretože cirkev, ale aj viera predstavovali neoddeliteľnú súčasť každodenných životov. Prinášame vám preto šesťdielny dokumentárny seriál Pápež a jeho vplyv v histórii, ktorý vám priblíži toto náročné poslanie. Kto sa môže stať pápežom? Čo všetko si mohol pápež dovoliť v minulosti a čo môže dnes? Ako sa vlastne postupne utváral pápežský úrad? V akých obdobiach histórie nadobúdal na sile a kedy naopak upadal? Čaká na vás oveľa viac otázok aj odpovedí, ktoré v celku prinesú pomerne komplexný obraz katolíckej cirkvi v dejinách aj dnes. Isté je, že nech už sa v histórii udialo čokoľvek, bez Vatikánu a pápežov by Európa vyzerala určite úplne odlišne, než ako ju poznáme dnes.

Pápež a jeho vplyv v histórii

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 1. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC