Dokument

Ochrana divokej zveri v Malawi

Dokumentárny seriál Ochrana divokej zvery v Malawi
Skylink Live TV

Sledujte na Love Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Človek za posledné štyri dekády stihol vyhubiť polovicu voľne žijúcich živočíchov. Existujú ešte na svete miesta, kde sa ľudia prírode pod ruky nepletú?

Môže sa zdať, že si naša planéta so všetkým sama nejako poradí. Bohužiaľ to tak nie je a musíme jej stále viac pomáhať. Všetky iniciatívy vedúce k ochrane prírody a živočíchov sú tak veľmi dôležité. Na našej planéte už existuje nespočetné množstvo chránených oblastí, národných parkov, rezervácií, kde môžu rastliny rásť a zvieratá žiť s minimálnymi zásahmi človeka. Proste stále sú na našej zemi miesta, kde je divočina naozaj divoká a všetko živé v nej je absolútne slobodné.

Rozprávková nemocnica pre zvieratká

Občas je ale aj v týchto oblastiach potrebná ľudská pomoc. Ako to môže vyzerať, ukazuje veterinárka Amanda Salb a jej tím, ktorý sa snaží vracať späť do divokej prírody najrôznejšie zvieratá. Na ich kliniku v Malawi sa dostávajú všemožné druhy z najrôznejších dôvodov. Keď napríklad niektoré mláďatá prídu o matku, tu sa ich ochotne ujmú. To platí aj v prípade, že zviera zrania lovci. Klinika ich potom ošetrí a poskytne im všetku možnú starostlivosť tak, aby sa mohli čo najskôr vrátiť späť do divočiny. Doktorka Amanda pozná osobne príbeh každého z ich „zverencov“ a vždy je pre ňu veľká udalosť, keď sa jej podarí zotaveného živočícha vypustiť späť do jeho prirodzeného prostredia. Niekedy ide o veľmi emotívne okamihy, pretože mnohých pacientov si opatrovníci počas „hospitalizácie“ zamilujú.

Šesťdielny seriál Ochrana divokej zveri v Malawi poodhaľuje nielen náročnú prácu veterinárov, ale upozorňuje aj na dôležitosť ochrany divokých zvierat. Stanica Love Nature vás zoznámi s príbehmi rozmanitých zvierat a obetavých ľudí, ktorí milujú prírodu a sú ochotní priložiť ruku k dielu. Zároveň si tak pripomenieme aj Svetový deň divočiny, ktorý vychádza na 3. marca a ktorého posolstvom je práve ochrana prírody a ohrozených druhov. Nežijeme na Zemi sami, na to by sme nemali zabúdať. 

Ochrana divokej zveri v Malawi

Dokument
Foto Love Nature
Love Nature HD nedeľa 23. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC