Dokument

Mrštní zabijaci

Mrštní zabijaci
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Zvieratá používajú rôzne taktiky lovu – niektoré druhy útočia bez varovania, iné sú zase oslnivo rýchle. Každý predátor má svoj vlastný spôsob, vďaka ktorému je tým najlepším dravcom.

K veľmi nebezpečným, mrštným, rýchlym a často tiež úplne tichým predátorom patria hady. U väčšiny populácie nepatria k tým najobľúbenejším domácim miláčikom, dosť ľudí pred nimi má rešpekt a možno ešte viac sa ich naozaj bojí.

V našich stredoeurópskych súradniciach sa môžeme obávať akurát tak zmije, ktorá však nie je žiadny neškodný hadík, ale v iných krajoch a na iných kontinentoch majú doslova celé plejády hadov, ktorí sa v nebezpečnosti i smrtonosnosti nestačia predháňať. Nič pre slabšie povahy. Nigel Marven, náš „hadí muž“, sa rozhodol zostaviť rebríček desiatich najnebezpečnejších hadov na svete. V unikátnom dokumentárnom seriáli s ním navštívite všetky kontinenty a Nigel vám veľmi ochotne predstaví všetkých hadích zabijakov. Do niektorých by ste to ani nepovedali, že by mohli byť takí nebezpeční, veď čo môže byť hrozivé na malom, tenkom zvieratku? Budete sa diviť, nevinný kukuč mnohých plazov je len kamufláž, vo svojej výbave majú totiž poriadne tesáky plné vražedného jedu. Nigel je ale so zvieratami každého druhu jedna „laba“, takže chytí všetko – od pytónov po zmije. Navyše sa dozviete aj niečo o protijedoch, aby ste boli na svojich cestách pripravení na všetko.

10 najnebezpečnejších hadov

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD pondelok 10. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC