Dokument

Môj rok s kmeňom Korowai

Môj rok s kmeňom Korowai
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Vedeli by ste si predstaviť žiť bez elektriny, tečúcej vody, signálu mobilného telefónu, internetu? Prečo by ste aj mali, nie je predsa stredovek.

Ale pozor, nie je to tak na celom svete. Perfektným príkladom sú Stromoví ľudia – Korowaiovia, ktorí žijú v korunách stromov. Títo ľudia, ktorí boli objavení len pred štyridsiatimi rokmi v západnej Papue, stále používajú kamenné nástroje a žijú v dokonalej harmónii s prírodou. Lenže civilizácia je neúprosná, neznesie, aby sa niekto až príliš líšil. A Korowaiovia sú o dosť iní ako my, čo si budeme rozprávať. Spisovateľ a dobrodruh Will Millard počas roka navštívil tento kmeň celkovo štyrikrát a dúfal, že ho miestni prijmú medzi seba a jemu sa tak podarí pochopiť, akému tlaku zvonku sú títo ľudia vystavení a nakoľko sa im podarilo zachovať si ich tradičný, lovecko-zberačský spôsob života. To, čo zistí, ho úplne šokuje.

Môj rok s kmeňom Korowai

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD streda 10. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC