Dokument

Mesiac žralokov

Mesiac žralokov
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Chystáte sa na dovolenku a desíte sa špicatej plutvy križujúcej hladinu mora? Nebojte sa, žraloky sú síce predátori, ale predovšetkým ide o obdivuhodné zvieratá.

Čo všetko dokážu, aké sú rýchle, ako dlho vydržia bez potravy, ako to majú s opačným pohlavím a veľa ďalších informácií sa dozviete v priebehu jedného mesiaca, ktorý je týmto „ostrozubom“ na stanici Nat Geo Wild zasvätený. Séria vynikajúcich dokumentov aj tematických filmov vás doslova strhne pod hladinu a vy sa ocitnete v žraločom svete. Jeho ostrejší variant ukazuje seriál Keď žraloky útočia 4, v ktorom sa pozriete na svetoznáme pláže, ktoré občas žraloky obliehajú a kde sa turisti ocitajú v nebezpečenstve.

Zaujímavý je tiež film Žraločie pravidlá, ktorý sa venuje žralokom bielym. Tento druh býva často považovaný za najútočnejší. Je pravda, že ľudia sú pre nich lahôdka? Čo ich priťahuje k pobrežiu? A čo vlastne naozaj radi jedia? Trochu akčnejšie sú potom dokumenty Žralok verzus tuniak alebo Žralok verzus predátor. Snáď pod dojmom Spielbergových Čeľustí si myslíme, že na týchto morských velikánov sú všetci krátki. Opak je pravdou, nielen ľudia si trúfnu na žraloky, aj ďalšie morské živočíchy idú občas do drsného súboja.

Mesiac žralokov

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD pondelok 16. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC