Dokument

Mesiac veľkých mačiek

Mesiac veľkých mačiek
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

V našich končinách mrzne, len tak treští, preto vás vo februári rozohrejeme dokumentmi (nielen) z rozpálených končín Zeme, ktorým kraľujú majestátne šelmy.

Je tu opäť Mesiac veľkých mačiek a s ním aj séria nových dokumentov. Tentoraz sa zameriame na naozajstných kráľov divočiny – levy, leopardy, pumy a tigre. K jedinečným reláciám patrí unikátne pozorovanie manželov Joubertovcov, ktorí sa stali svedkami obnovy levej populácie, ktorá bola kvôli lovu a pytliactvu takmer vyhubená. Z trochu inej perspektívy nahliadneme do života leopardov. Mačkovité šelmy sú teritoriálne zvieratá, a preto keď zomrie samica Karula, ktorá vládla svojmu juhoafrickému územiu desať rokov, strhne sa boj o územie a moc takmer ako z populárnych seriálov, kedy brat nešetrí brata. Ale nepôjde len o africký kontinent, zavítame aj do kráľovstva tigrov v Indii, kde budeme opäť sledovať život jednej tigrej samice. Tá sa musí starať o niekoľko mláďat a naučiť ich všetko pre prežitie. Mesiac veľkých mačiek potom uzavrie týždeň s pumami, tentoraz na americkom kontinente, kde ich sleduje ochranca prírody a vynikajúci stopár Boone Smith. V Patagónii žijú pumy zabijaci, a tak sa Boone rozhodne vypátrať, kde sa ich krvilačné správanie vzalo.

Mesiac veľkých mačiek

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 3. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC