Dokument

Ľudstvo a vesmír

Ľudstvo a vesmír
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Vesmír je plný záhad a čím viac sa o ňom dozvedáme, tým menej o ňom vlastne vieme. Aj tak, alebo skôr práve preto, ale ľudstvo neprestáva fascinovať.

Temné nočné nebo posiate hviezdami priťahovalo ľudské zraky od nepamäti. Trvalo však veľmi dlho, než sme prišli na to, že sa nejedná len o pôsobivú kulisu pre nočnú romantiku na planéte Zem, ale že ide o nedozerný priestor, v ktorom je naša planéta len drobným zrnkom piesku na púšti.

Pomenovali sme si tento „nadsvet“ rôzne – vesmír, univerzum, kozmos, veškerenstvo, ale naša zvedavosť sa nijako nezmenila a stále nám prichádzajú na myseľ tie isté otázky: Ako nás univerzum stvorilo? Čo je cieľom nášho bytia? Čo viedlo k vzniku vesmíru? Sme tu sami? Aká budúcnosť nás čaká?

Preto na obrazovky prichádza dokumentárny seriál, ktorý sa vesmíru a človeku v ňom pozrie takpovediac na zúbok. Samozrejme sa môžete tešiť na sofistikovaných sprievodcov a erudovaných vedcov, ktorí štúdiu tohto záhadného priestoru zasvätili život. Seriál vás zavedie na úžasné miesta, kam ľudská noha často ešte nevkročila, ale zoznámite sa tiež s najmodernejšími vedeckými teóriami.

Ľudstvo a vesmír

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondelok 7. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC