Dokument

Leopard s nefritovými očami

Dokument Leopard s nefritovými očami
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Mačkovité šelmy patria medzi najobľúbenejšie aj najobávanejšie tvory na Zemi. Dokážu byť roztomilo nevinné, ale aj veľmi nebezpečné.

Predovšetkým veľké mačkovité šelmy v nás budia obdiv i rešpekt zároveň. Bohužiaľ, aj keď v divočine mnoho nepriateľov nemávajú, nám ľuďom sa ich počty darí neustále znižovať lovom a zmenšovaním ich prirodzeného prostredia. Preto je dôležité tieto ladné a obratné zvieratá čo najlepšie spoznať.

Zoznámte sa teda s Toto (v svahilčine znamená také meno Malá) – mladou leopardicou, ktorá sa stala hlavnou protagonistkou dokumentu Leopard s nefritovými očami. Leopardy patria medzi veľké šelmy, ktoré sú stále pomerne rozšírené, žijú v Afrike i Ázii. Sú to však „mačky“ samotárky, ktoré rady lovia skôr v noci, a tak nie je ľahké ich zazrieť. Toto je ale výnimočná, narodila sa s netypickou akvamarínovou farbou očí počas záplav v kenskej rezervácii.

V unikátnom dokumente budete môcť sledovať jej prvé tri roky života, kedy sa učí základné zručnosti prežitia a dospievania. Svetoznámi filmári, prieskumníci National Geographic a veľkí ochrancovia mačiek Dereck a Beverly Joubertovci odhaľujú príbeh Toto jedinečnou perspektívou, za pomoci 4K záberov prirodzeného prostredia i záberov s termálnym videním. Originálny komentár v angličtine navyše načítal Jeremy Irons. 

Leopard s nefritovými očami

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 28. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC