Dokument

Krokoktóber

Cyklus dokumentárnych programov Krokoktóber
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Asi každý máme svojich zvieracích obľúbencov, ale krokodíly u väčšiny favoritmi zrejme nebudú. A tak vás skúsime presvedčiť, že sú to fascinujúce tvory.

Mesiac október bude zasvätený „starčekom“ krokodílom. Títo predátori patria do skupiny živočíchov, pod ktorú sa radia aj dinosaury, takže vlastne patria k ich najbližším príbuzným (podobne ako vtáky). Našu planétu obývali už pred stovkami miliónov rokov a patria k najnebezpečnejším sladkovodným predátorom. Ale nenechajte sa zmiasť, krokodíly nie sú len krvilačné monštrá. Skrátka krokodílov žije na našej planéte takmer tridsať druhov a každý je niečím špecifický. V dokumentárnych seriáloch z produkcie National Geographic sa s týmito prastarými tvormi budete môcť zoznámiť bližšie. Napríklad v dokumente Hroch verzus krokodíl si zmerajú sily títo dvaja najnebezpečnejší obyvatelia Afriky. Žijú vedľa seba, ale jeden patrí k bylinožravcom, druhý k mäsožravcom. V niečom sú si však aj napriek veľkým rozdielom podobní. V čom a prečo uvidíte v tomto vizuálne zaujímavom programe. V ďalšom unikátnom dokumente zase uvidíte, ako a či vôbec možno krokodíla polapiť. Lov na obrovského krokodíla je adrenalínový dokument, pri ktorom musel byť celý štáb veľmi, ale veľmi obozretný. Krokodíly nepatria práve medzi milovníkov ľudí a s ich silou, rozmermi a obratnosťou je ich lov naozaj náročný. Ako už je v prípade National Geographic zvykom, tešiť sa môžete nielen na množstvo zaujímavých informácií, ale aj na skvelé zábery. 

Krokoktóber

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD štvrtok 1. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC