Dokument

Kráľovstvo vlka arktického

Kráľovstvo vlka arktického
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť. Doslova. A tak sa dobrodruhovia z National Geographic vydali do severnej Kanady, aby mohli natáčať tieto jedinečné tvory.

Dokument Kráľovstvo vlka arktického predstavuje vlky v ich najprirodzenejšom prostredí, na Ostrovoch kráľovnej Alžbety, ktoré sú arktickou pustatinou v pravom slova zmysle. V zime tam teplota klesá až na 50 stupňov pod bod mrazu. Vlci sú však adaptabilné zvieratá a dokážu prežiť mnohé, len vyčíňanie človeka im robí problémy. Na kanadskom severe sa im však darí, môžu slobodne obývať rozsiahle oblasti, kde na ľudského predátora nenarazia. Vizuálne úchvatný seriál vám predstaví vlka arktického nie ako šelmu, ale ako tvora milujúceho svoju svorku, ako tvora spoločenského, ktorý by bez svojej „rodiny“ nedokázal nielen prežiť, ale vôbec žiť. Budete svedkami dvorenia aj následného narodenia nových prírastkov do svorky, rovnako ako budete môcť sledovať každodenný boj o potravu a vlčie lovecké stratégie. Arktickí vlci vďaka svojmu svetlému sfarbeniu vyzerajú skôr ako svorka rozšantených neškodných psov. Hoci majú silné väzby na svorku, v ktorej platia prísne pravidlá a správajú sa k sebe až s úctou, stále sú to šelmy. Predovšetkým sú to divé zvieratá, ktoré potrebujú chrániť svoje prirodzené prostredie, aby mohli ďalej loviť, množiť sa a my sme ich mohli len s tichým obdivom pozorovať.

Kráľovstvo vlka arktického

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondelok 2. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC