Dokument

Kleopatrina stratená hrobka

Kleopatrina stratená hrobka
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Egypt, to sú pyramídy, púšte a ťavy, ale tiež veľmi bohatá história plná záhad, kráľov rovných bohom a krásnych žien.

Medzi najkrajšie a najvplyvnejšie ženy staroveku patrila Kleopatra. Egyptská kráľovná, ktorá si dokázala podmaniť nielen rozľahlé územia, ale predovšetkým aj najvplyvnejších mužov a panovníkov. Bola poslednou veľkou egyptskou kráľovnou, po jej smrti totiž táto severoafrická krajina padla do područia Rimanov. Musela to byť naozaj očarujúca žena, veď všetci poznáme jej slávnych milencov. Najprv jej čaru podľahol Caesar, neskôr sa po jej boku začal objavovať Marcus Antonius, ktorého osudová láska stála nakoniec aj život. Kleopatra vraj podľa legiend spáchala samovraždu – jednak nechcela žiť bez Marka Antonia, jednak sa jej nový cisár Octavianus vyhrážal ponižovaním a istou smrťou.

Ako to všetko v skutočnosti bolo, sa snažilo odhaliť už mnoho historikov aj archeológov. Pre väčšinu ľudí je však Kleopatrin životný príbeh spojený s Caesarom, Markom Antoniom a samovraždou, ako ju vykreslil Hollywood v slávnom filme s Elizabeth Taylor. Doktorka Kathleen Martinez však vyvracia všetko, čo sme si doteraz mysleli. Neúnavne pátra po mieste posledného Kleopatrinho odpočinku a pri tom sa o tejto fascinujúcej žene dozvedá stále viac a viac.

Kleopatrina stratená hrobka

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 12. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC