Dokument

Kamčatka: Ohnivý prsteň

Kamčatka: Ohnivý prsteň
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Odľahlá divočina vyzerá na prvý pohľad nádherne. Nesmiete sa však nechať zmiasť jej idylickým charakterom. Divočina je totiž predovšetkým drsná.

Podlhovastý polostrov na východnom konci Ruska predstavuje prírodný unikát. Kamčatka, ako sa nazýva, je tvorená prevažne vulkánmi a hlbokými údoliami, ktoré z troch strán obklopuje more. Vznikli tu nielen jedinečné klimatické podmienky, ale hlavne ide o jeden z mála kusov takmer nedotknutej divočiny na našej planéte.

Na 370 tisícoch štvorcových kilometroch sa nachádza 160 vulkánov, leto sem prichádza na necelých 60 dní v roku a teploty v zime môžu padať aj pod mínus 50 stupňov Celzia. A k tomu tu každoročne napadnú metre snehu, každú jar prichádzajú orkány a pätina sopiek je stále aktívna. Chceli by ste sem ísť na dovolenku? Ako prvú ochutnávku bude možno lepšie zoznámiť sa s Kamčatkou prostredníctvom televízneho dokumentu. Tento prekrásny, ale aj veľmi drsný kút navštívite v treskúcich mrazoch. Uvidíte, ako sa s extrémnymi teplotami a nedostatkom potravy vyrovnávajú zvieratá, ktoré tu žijú. Budete môcť (z tepla svojich domovov) obdivovať nádhernú krajinu a scenérie, ktoré vám budú brať dych.

Kamčatka: Ohnivý prsteň

Dokument
Foto Nat Geo Wild HD
National Geographic Wild HD sobota 9. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC