Dokument

Horský národ

Horský národ
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Žiť na miestach, ktoré sa nachádzajú v najvyššie položených krajinách na svete, rozhodne nie je prechádzka ružovou záhradou. Keď to ale milujete, nie je čo riešiť.

Týmto heslom sa riadia tisíce ľudí, ktorí obývajú tie najvyššie body Álp, Ánd a Himalájí. Obyvatelia veľhôr sa snažia každý deň pracovať na tom, aby čo najlepšie slúžili zachovaniu a ochrane úžasných a hlavne unikátnych prírodných krás, ktoré nenájdete nikde inde na svete. A že to koľkokrát nie je vôbec jednoduché! Často totiž musia bojovať s rozmarmi počasia, ktoré sa môže zmeniť z hodiny na hodinu, ale aj s politikmi a bezohľadnými turistami. Filmári sa nechávajú sprevádzať miestnymi farmármi, umelcami, vedcami, ďalšími domorodcami i mníchmi po známych i celkom zapadnutých dedinách a zoznamujú sa s miestnym životom, ktorý inde na svete nemá obdobu.

Horský národ

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD utorok 29. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC