Dokument

Himaláje

Himaláje
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Na prírodu 3000 kilometrov dlhého pásu Himalájí sa v nádhernom dokumente zameral legendárny David Attenborough a jeho tím.

Himaláje. Samo to slovo vyvoláva až nábožnú úctu k matke prírode a horským velikánom, ktoré vytvorila. Pohorie rozkladajúce sa na území piatich štátov – Pakistanu, Indie, Číny, Bhutánu a Nepálu – je nielen cieľom horolezeckých výprav, ale vďaka špecifickým podmienkam tiež zaujímavým prírodným laboratóriom. Vysoké nadmorské výšky, brutálne poveternostné podmienky a veľmi obmedzené možnosti získania potravy umožnia prežiť len tým najodolnejším druhom.

V tomto dokumente nahliadnete do života miestnej fauny, ktorá je ľudskému oku skrytá. Pod vedením Davida Attenborougha sa môžete tešiť na snežné leopardy, himalájske vlky aj fascinujúce prelety nad bielymi štítmi najznámejšieho pohoria sveta.

Himaláje

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 15. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC