Dokument

Dynastie – Rodiny, ktoré zmenili svet

Dokument Dynastie – Rodiny, ktoré zmenili svet
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Svoju rodinu si vybrať nemôžeme, aj keď by sme občas radi vymenili svoje priezvisko za oveľa zvučnejšie a slávnejšie. Ale oplatilo by sa nám to vôbec?

Občas sa o niektorých ľuďoch hovorí, že sa vedeli narodiť, a to rovno takzvane so striebornou lyžičkou v ústach. Bez toho, aby sa museli snažiť, sú hneď bohatí, slávni, mocní a ich priezviská im otvárajú prakticky všetky dvere. Ale ako také rodinné klany vôbec vznikli? Aká bola cesta ich predkov na výslnie? Práve to mapuje zaujímavý seriál Dynastie – Rodiny, ktoré zmenili svet. V každej epizóde sa rieši jedna spoločná téma, napríklad z akých pomerov pochádzali zakladatelia oných klanov (možno budete prekvapení, ale väčšinou začínali od piky, keďže mali doslova prázdne vrecká). S pomocou odborníkov aj archívnych materiálov tak budete pomaly odhaľovať minulosť vždy šiestich až ôsmich slávnych klanov.

Aké to asi je, mať priezvisko Jackson alebo Disney? Bol by šoubiznis iný, nebyť ich? A čo napríklad politická scéna, aké boli a sú rodiny Kennedyovcov alebo na druhom konci sveta Kim-Čongovcov? Vyzerala by Amerika a Severná Kórea bez ich prispenia rovnako? A potom sú tu priezviská, ktoré vám zaistia úspešnú kariéru na poli biznisu. Slávnych rodín je naozaj viac než dosť a väčšinou vidíme len výhody toho nosiť „zvučné“ priezvisko. Lenže každá minca má aj druhú stranu a život na výslní nie je vždy jednoduchý. A presne to chceli ukázať tvorcovia tohto mimoriadne zaujímavého dokumentu. 

Dynastie – Rodiny, ktoré zmenili svet

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 23. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC