Dokument

Dynastia delfínov

Dynastia delfínov
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Roztomilí a hraví, to je najčastejšia charakteristika delfínov. Tieto morské živočíchy dokážu ale oveľa viac než len ukážkovo metať saltá v aquaparkoch.

Delfíny sú veľmi inteligentné zvieratá a ich mozog a spôsob uvažovania býva mnohými vedcami porovnávaný s ľudským. Tiež sú to veľmi spoločenské a komunikatívne tvory, a preto sú títo morskí akrobati u ľudí veľmi obľúbení. Dokonca sa hovorí, že tam, kde sú delfíny, nie sú žraloky. Tento mýtus však vyvracia Žraločia zátoka, kde žijú všetci pohromade a kam nás zavedie nový dokumentárny cyklus Dynastia delfínov.

Akokoľvek to znie paradoxne, žraločia zátoka je obľúbeným turistickým miestom. Na pobrežie západnej Austrálie, kde sa táto neveľká zátoka nachádza, mieria davy ľudí, pretože sem každé ráno priplávajú tiež delfíny skákavé, ktoré sa nechávajú kŕmiť a dvojnohých návštevníkov sa vôbec neboja. Na všetko ale dohliadajú prísni ochrancovia, takže sa z tohto miesta aspoň zatiaľ nestala zoo. A práve sem vás zavedie aj seriál. Delfíny majú veľmi zložitú sociálnu hierarchiu aj rodinné vzťahy a vedci sa snažia odhaliť, ako presne skupinky týchto morských cicavcov fungujú a komunikujú. Keďže dokument vznikol pre National Geographic, máte sa rozhodne na čo tešiť. Nepôjde len o zaujímavé informácie, ale aj o neuveriteľne krásne zábery samotných delfínov a ich podmorského sveta.

Dynastia delfínov

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 23. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC