Dokument

Dunaj – proti prúdu

Filmový dokument Dunaj – proti prúdu
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Druhá najdlhšia rieka Európy, to je Dunaj, veľtok, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou európskej krajiny, ale taktiež histórie.

Dokumentárny seriál Dunaj – proti prúdu vás zoznámi so životom na brehoch tejto mocnej rieky. A čaká toho na vás naozaj veľa. Dunaj totiž preteká desiatkou európskych štátov, pričom vo väčšine navyše tvorí ich hranice. Po celej dĺžke toku sa tak stretávajú rôzne kultúry s rôznymi tradíciami a pre všetkých je Dunaj nenahraditeľný. Osídľovanie brehov kedysi prebiehalo proti prúdu, rovnako tak budete Dunaj spoznávať aj vy. Začínať teda budeme pri Čiernom mori a skončíme pri Čiernom lese. Protagonisti filmového dokumentu sú obyčajní ľudia, no s neobyčajnými životnými príbehmi a osudmi. Zoznámite sa s rybármi, plavcami, ochrancami životného prostredia, dokonca aj s mníchmi, ktorých život sa odohráva na brehoch najpestrejšej rieky starého kontinentu alebo priamo na rieke. Samozrejme hlavnou hviezdou dokumentu je sám Dunaj. Uvidíte ho v celej jeho kráse, vo všetkých polohách, šírkach i farbách. Keď sa totiž povie, že Dunaj je farbistá rieka, nie je to lož. V rôznych úsekoch má naozaj rôzne farby – je modrý, zelený, hnedý, šedý alebo nakoniec čierny. Seriál bol natáčaný v ôsmich štátoch, a tak miestami zabrúsime tiež do histórie. Pripomenieme preto významné vojenské udalosti, ako bola bitka pri Moháči alebo boje počas druhej svetovej vojny. Ako uvidíte, Dunaj je naozaj fascinujúca rieka.

Dunaj – proti prúdu

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD nedeľa 8. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC