Dokument

Divoká Kolumbia

Kolumbia
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Ďalší z výpravných seriálov National Geographic Channel, ktorý prináša úchvatné zábery divokej prírody aj všemožných zástupcov zvieracej ríše. Tentoraz sa jeho tvorcovia vydali na juhoamerický kontinent.

Kolumbia je veľmi rozmanitá krajina, ktorú pretína rovník, jej pobrežie obmývajú dva oceány – Tichý a Atlantický, rovnako tak tu nájdete zasnežené vrcholky andských veľhôr, ako aj rozľahlé tropické pralesy pozdĺž mohutnej Amazonky.

Je to skrátka krajina kontrastov a tiež stále nedotknutých oblastí, ktorých už dnes mnoho nenájdete. Vďaka tomu kolumbijská príroda stále ukrýva mnoho úplne unikátnych rastlín i živočíchov. V dažďových pralesoch môžete napríklad naraziť na najjedovatejšieho stavovca na zemi – pralesničku strašnú. Táto drobná asi päť centimetrov veľká žabka by mohla pôsobiť celkom roztomilo. Jej výrazné sfarbenie, mätovo zelená, sýto žltá alebo oranžová, však všetkých ihneď varuje, že s touto „hopsandou“ žiadna sranda nebude. Jej jed bohato stačí na infarkt desiatich až dvadsiatich ľudí. K ďalším klenotom medzi zvieratami patrí delfínovec amazonský. Tento sladkovodný delfín je trochu samotár, avšak aj on vyniká svojou farebnosťou, ktorá sa pohybuje od ružovošedej až po šedočiernu. A čo by bola Južná Amerika bez kajmanov? Tí kolumbijskí sú možno trochu sčítanejší než ostatní, lebo majú prídomok okuliarnatí. Knihu by síce zhltli nejednu, ale žiadne prudko intelektuálne záujmy u nich nehľadajte. Za všetko môže klinec, ktorý majú medzi očami, ktorý slabo pripomína obrúčky okuliarov.

Amazonka je jednoducho neuveriteľne rozmanitá a inak tomu nie je ani v prípade Ánd, hmlových lesov na svahoch týchto hôr či na morskom pobreží. Ak sa chcete zoznámiť s exotickou Kolumbiou bližšie, určite si nový seriál nenechajte ujsť.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Divoká Kolumbia

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 3. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC