Dokument

Divoká Južná Afrika

Divoká Južná Afrika
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Južná Afrika – to nie je len Johannesburg a Kapské Mesto. Tento kút Zeme tvorí deväť provincií, ale predovšetkým rozmanité ekosystémy.

Možno si spomínate na komédiu Bohovia sa museli zblázniť o domorodom kmeni, v ktorom spôsobila rozruch prázdna fľaša od limonády. Verte však, že bohovia šialení nie sú a ani v najmenšom neboli. Skôr mali neskutočnú fantáziu, a tak obdarili juh Afriky dychberúcimi prírodnými krásami a bohatstvom. Nájdete tu totiž krásne piesočnaté pláže pri divokom oceáne, rovnako ako rozsiahle savany a krovinaté buše, a dokonca i hmlové pralesy. V dokumente Stred prúdov vás zavedieme do sveta protikladov a prírodných divov. Vedeli ste, že v Južnej Afrike vedľa seba žijú tučniaky a pštrosy? Ako je to možné a o aké konkrétne druhy ide, uvidíte v ako inak než vizuálne skvelom filme. A ako kuriozitu vám predstavíme aj surfujúce ulitníky (ani zvieratá tu nedokážu odolať legendárnym vlnám!). V ďalšom dokumente, Krajina gigantov, zamierime na východné pobrežie, ktoré k povaľovaniu sa na pláži a slneniu láka nielen turistov. Vlhké a slnečné podnebie je totiž ideálne tiež pre rôzne druhy lezcov aj „ostrých“ krokodílov.

Divoká Južná Afrika

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD nedeľa 22. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC