Dokument

Cyklus Mesiac žralokov

Mesiac žralokov – Cyklus dokumentárnych programov
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Možno tohtoročnú dovolenku plánujete stráviť v tuzemsku, preto pre vás máme trochu adrenalínu z morských hlbín.

Stanica National Geographic Wild vám počas celého mesiaca bude dopriavať výlety za obávanými aj obdivovanými podmorskými predátormi – žralokmi. Počas Mesiaca žralokov spoznáte tieto fascinujúce tvory naozaj do detailu. Žraloky patria právom k nekorunovaným vládcom morí a oceánov, hoci v nich žijú mohutnejšie tvory, žralokom je veľmi ťažké sa vyrovnať. Vynikajú rýchlosťou, smrteľným zovretím a ohromnou silou. Stretnutia s nimi sa obávajú nielen ľudia, ale aj hocktorý morský tvor.

Rôzne dokumenty vám počas mesiaca prezradia mnohé z života týchto parýb. Chcete vedieť viac o žraločej stratégii lovu? Pozrite si Útočných žralokov alebo Žraloky na love. Svet týchto fascinujúcich velikánov je navyše veľmi rozmanitý. Viete koľko druhov žralokov vôbec brázdi vody na našej planéte? To sa dozviete v dokumente 700 žralokov. Na tie najnebezpečnejšie druhy sa potom môžete tešiť v sérii Najnebezpečnejšie žraloky Ameriky. Trochu odľahčenejší pohľad na ich temné stránky a ľudský strach z nich prináša program Prepána, žralok?. A tiež budete môcť zhodnotiť, ako moc má navrch žralok oproti iným predátorom, a to v dokumente Žralok verzus predátor.

Aj keď žraloky patria k obávaným tvorom a po stretnutí s nimi túžia skôr vyložení dobrodruhovia, mali by sme sa ich snažiť čo najlepšie spoznať a snažiť sa ich chrániť, aby mohli pod hladinou kraľovať aj naďalej.

Mesiac žralokov

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD streda 1. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC