Dokument

Číre zlo: Z človeka nacistom

Číre zlo: Z človeka nacistom – historický dokument
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Existujú teórie, že čím je človek inteligentnejší, tým dokáže byť tiež zákernejší. Bohužiaľ, toto potvrdzujú aj niektoré historické osobnosti.

Tie najbrutálnejšie dôkazy spojenia ľudskej inteligencie, vzdelanosti a na druhej strane beštiality a brutality dokladá obdobie druhej svetovej vojny a nemecký nacizmus. Dokument Číre zlo: Z človeka nacistom si preto kladie zásadnú otázku: Ako sa z človeka môže stať zosobnenie číreho zla? Ako je možné, že v modernej, civilizovanej spoločnosti mohlo dôjsť k niečomu takému ako bol holokaust? Ako je možné, že sa ľudia navonok pôsobiaci slušne s úplne chladnou hlavou dokázali podieľať na takých zločinoch? To sú veci, nad ktorými ľudský rozum stále zostáva stáť. Faktom ale je, že takíto ľudia žili. Dokument sleduje šesť z popredných nacistických pohlavárov: Goebbelsa, Speera, Göringa, Eichmanna, Himmlera a Wernhera von Brauna. Väčšinou to boli vzdelaní muži, ktorí vedeli veľmi dobre zaobchádzať so slovami a mali značný historický, kultúrny i vedecký prehľad. Čo teda zapríčinilo ich zvrátené správanie a podieľanie sa na vojnovej mašinérii? Túžba po postoch a kariére? Túžba po odplate po prvej svetovej vojne? Peniaze? Popularita? Týmto všetkým sa zaoberá zaujímavý historický dokument, ktorý vám aspoň poodhalí desivé osobnosti a povahy najväčších nacistických zločincov.

Číre zlo: Z človeka nacistom

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 5. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC