Dokument

Cestovateľov sprievodca po planétach

Cestovateľov sprievodca po planétach
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Kto niekedy aspoň na chvíľu nesníval o tom, že by sa pozrel do vesmíru? Tak teraz môžete, aspoň prostredníctvom svojich televíznych obrazoviek.

Stanica Spektrum pre svojich divákov pripravila úchvatný seriál, ktorý vás postupne zavedie na každú planétu našej slnečnej sústavy. A to vrátane Pluta, ktoré NASA neeviduje ako tradičnú, ale ako trpasličiu planétu. Na žeravom Merkúri a Venuši sa zoznámite s krajinou, kde teplota môže vyšplhať až k ťažko predstaviteľným 464 °C. Cez planétu najviac podobnú Zemi, teda červený Mars, a najväčšiu planétu našej sústavy, Jupitera, sa dostanete k Saturnu a jeho obdivuhodnej sústave prstencov zloženej z ohromného množstva úlomkov ľadu a prachu. Urán vás privíta svojimi búrlivými oceánmi a Neptún katartickými víchricami, atmosféra tu totiž rotuje rýchlejšie ako samotná planéta.

Cestovateľov sprievodca po planétach

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 18. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC