Dokument

Air Force One: Tajomstvo prezidentskej letky

Dokument Air Force One: Tajomstvo prezidentskej letky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Legendy nemusia mať vždy ľudskú podobu. Dokonca existujú stroje, ktoré sú chýrnejšie než voľajaký hrdina či štátnik.

K jednej takej legende patrí tiež lietadlo, na ktorého palubu sa dostanú len „vyvolení“. Ani najbohatší zberatelia jedinečných značiek a modelov si ho nemajú šancu kúpiť. Ide o lietadlo amerického prezidenta Air Force One.

Dokument Air Force One: Tajomstvá prezidentskej letky vás vezme na palubu tejto lietajúcej legendy aspoň prostredníctvom vašich obrazoviek. Toto lietadlo je symbolom moderných amerických dejín a patrí takmer k štátnym symbolom USA. Prezidenti na jeho palube lietajú po celom svete v čase mieru aj počas vojnových konfliktov a neustále musia byť v bezpečí. Na jeho palube sa tiež odohralo nespočetné množstvo drám. Dnes si prílet amerického prezidenta do akejkoľvek krajiny bez tohto lietadla už ani nevieme predstaviť.

V dokumente pripomenieme zlomové udalosti americkej histórie od atentátu na JFK až po udalosti 11. septembra 2001. Nielenže si pozriete interiér, samozrejme bez prílišných technických podrobností, keďže Air Force One je v podstate lietajúcou ochrannou pevnosťou. Ale zoznámite sa aj s posádkou a uvidíte, čo všetko je náplňou ich zdanlivo jednoduchej práce. Tento dokument je niečo ako exkurzia do stajne najlepších vozidiel F1.

Air Force One: Tajomstvo prezidentskej letky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD nedeľa 31. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC