Dokument

Africkí zabijaci

Dokumentárny seriál Najväčší zabijaci Afriky
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Dokázali by ste vymenovať aspoň niekoľko naozajstných zabijakov? Freddyho Kruegera či Charlieho Mansona môžete vynechať. Reč bude o zvieracích zabijakoch.

A to rovno o tých najväčších. Doslova ich rajom je Afrika, kde nájdete zabijakov všetkých druhov i veľkostí. Nenechajte sa totiž zmýliť titulkom dokumentárneho seriálu Najväčší zabijaci Afriky. Prívlastok najväčší nevypovedá nič o ich veľkosti, ale o ich smrtiacej sile. Aj zdanlivo maličký tvor, ako napríklad pavúk, môže o dosť väčším zvieratám, niekedy aj človeku, pripraviť poriadne horúce chvíľky. S kým teda budete mať v rámci jednotlivých dielov dokumentu česť sa stretnúť? V africkej divočine nemožno opomenúť mačkovité šelmy, im je venovaný dokonca celý diel. V ňom budete mať príležitosť spoznať všetky možné lovecké stratégie týchto majestátnych šeliem, ktoré väčšinou končia rovnako – smrťou koristi. Pri love niektoré zvieratá dokážu spolupracovať a nejde len o tých, čo žijú vo svorkách. Dozviete sa, ako to vedia spolu napríklad delfíny, žraloky, psy alebo byvoly. A niektorí „velikáni“ sa vôbec netrápia hľadaním koristi, ale útočia aj na vlastný druh. Obrazovo skvelý seriál vám predstaví nielen jednotlivé druhy zvierat a ich taktiky lovu, ale v tematických epizódach vás zoznámi podrobnejšie napríklad so zvieracími zbraňami (pazúrmi, tesákmi, zobákmi) alebo s opačnými stratégiami, teda aké dômyselné úkryty si dokážu zvieratá nájsť, či dokonca postaviť. 

Najväčší zabijaci Afriky

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondelok 18. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC