Dokument

24 hodín na planéte Zem

24 hodín na planéte Zem
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Planéta Zem je jedným slovom úžasná. Žije na nej v symbióze toľko rastlinných a živočíšnych druhov, že sa ani nedajú spočítať.

A to všetko sa deje pod taktovkou jediného dirigenta – Slnka. Žiariaca guľa, ktorú sme si zvykli vídať na oblohe každý deň, ktorú uctievali dávne civilizácie ako boha, ktorú študujú vedci po celom svete, ktorá sa nevinne usmieva z detských obrázkov a hlavne, ktorá riadi životy všetkého a všetkých na našej planéte. Čo sa teda deje, keď na nás Slnko dohliada, a čo nastane, keď z oblohy zmizne a príde noc? V tomto dokumente sa mnohé z toho dozviete. Zdá sa vám 24 hodín málo, aby sme poodhalili základné prírodné deje a kolobehy? Pre našu planétu a mnohé živé organizmy je dvadsaťštyri hodín pomerne dlhá doba. Počas nej sa milióny z nich narodia alebo tiež zaniknú. Za 24 hodín môžete preletieť z kontinentu na kontinent. Za 24 hodín je možné vybudovať si miesto pre život, kde niektoré živočíchy odchovajú svoje mláďatá. Za 24 hodín sa nespočetnekrát môže zmeniť počasie… A tak by sme mohli pokračovať pokojne ďalších 24 hodín vo vyčerpávajúcom výpočte. Zem je totiž neuveriteľné miesto, kde sa každú sekundu niečo deje. A práve preto vznikol tento unikátny cyklus, ktorý tieto deje zachytáva. Čakajú na vás úchvatné zábery fauny i flóry, najrôznejšie zaujímavosti aj úplne nové pohľady na zdanlivo obyčajné deje. Tato relácia vás presvedčí, že žijeme na najkrajšom, najpodivnejšom aj najdrsnejšom mieste vo vesmíre zároveň.

24 hodín na planéte Zem

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 28. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC