Pre deti

Ríša levov opäť ožíva

Levia hliadka
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Dnes již klasický animovaný film Lví král se dočkal seriálového pokračování, v němž se znovu potkáte se starými známými, ale také se zcela novými postavami. Lví rodinka se totiž rozrostla o Kiona, který jako druhorozený syn dostane na starost Lví hlídku.

Nový disneyovský animák sa vracia na africké savany, ktorým kraľuje urodzená levia rodinka. Zvlášť na predškolákov čakajú dobrodružné príbehy plné napínavých chvíľ, ale aj hier a kamarátskeho poštuchávania. V seriáli sa navyše objavujú slová zo svahilčiny, aby sa aj tí najmenší diváci zoznámili s pomerne exotickým jazykom a ľahšie prenikali do inej kultúry.

Celý príbeh sa točí okolo Kiona, syna Simby a Naly. Je to poriadne divoké a neposedné levíča, ktoré je ako zrodené pre svoju úlohu – stať sa vodcom Levej hliadky. Jej členovia musia byť tie najdivokejšie, najodvážnejšie, najrýchlejšie, najsilnejšie a najbystrejšie levy, avšak Kion všetkých prekvapí, keď si namiesto svojich súkmeňovcov vyberie za parťákov kamarátov mimo leviu ríšu.

Levia hliadka, kto je kto

Kion – Najdivokejší zo všetkých, niekedy je trochu nerozvážny, ale vie si presadiť svoj názor a na svojich kamarátov nedá dopustiť.
Fuli – Obratnú gepardicu len tak niekto nepredbehne, je totiž najrýchlejšia v hliadke. Na svoje schopnosti je patrične hrdá, ale trochu sa jej nepáči, že práve levy vládnu savane. Napriek tomu neváha a k hliadke sa okamžite pridá.
Beshte – Usmievavý hroch, ktorý je vďaka svojej veľkosti a váhe najsilnejším zo všetkých. Patrí tiež k tým najobľúbenejším, pretože dokáže byť veľmi citlivý a má pre svojich priateľov pochopenie, jeho srdce je rovnako veľké ako on sám.
Bunga – Mediar a zároveň najstatočnejší člen hliadky. Tiež je to poriadny neposedník, ktorý neustále vymýšľa nejaké lotroviny, a tak vie urobiť zábavu aj z tých najzúfalejších situácií.
Ono – Volavka vynikajúca svojim skvelým zrakom. V hliadke patrí k tým najpohodovejším, pretože je zvyknutý byť obklopený inými zvieratami. Ako jeden z mála navyše nemá problém s dodržiavaním pravidiel, skôr naopak, neváha poslúchnuť akýkoľvek rozkaz.

Kion a jeho priatelia sú proste hevi kabisa! – úplne úžasní! Ak sa chcete naučiť viac zo svahilčiny, určite neváhajte a každé ráno sa vyberte do Serengeti.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Levia hliadka

Pre deti
Foto Disney Channel
Disney Channel pondelok 20. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC