Pre deti

Princezná so zlatými vlasmi

Princezná so zlatými vlasmi
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Animovaná hudobná komédia o odvážnej princeznej s dlhými kúzelnými zlatými vlasmi je prerozprávaním klasickej rozprávky Rapunzel od bratov Grimmovcov.

Keď bola princezná Rapunzel ešte bábätko, uniesla ju z kráľovského hradu zlá čarodejnica Gothel a zavrela ju do vysokej veže v lese. Gothel sa vydáva za jej matku, zakazuje jej opustiť izbu a všetko maskuje starosťou o dievčinino bezpečie – ľudia sú vraj zlí a túžia po jej zlatých vlasoch s kúzelnou mocou. Princezná už osemnástym rokom na svoje narodeniny pozoruje z veže tajomné svetielka v diaľke na obzore a netuší, že sú to lampióny vypúšťané všetkými obyvateľmi kráľovstva v nádeji, že sa následníčka trónu vráti šťastne domov.

Dni plné samoty sú ale preč, keď sa do veže dostane mladý zlodej Flynn Rider, ktorý práve uteká pred vojenskou jednotkou. Spoločne so svojimi dvoma kumpánmi totiž ukradol z hradu princezninu kráľovskú korunu a potrebuje rýchlo zohnať útočisko.

Po prvotných nezhodách, kedy princezná drzého zlodeja ovalí panvicou sa tí dvaja spriatelia a pretože je práve deň vypúšťania lampiónov, poprosí Rapunzel svojho nového kamaráta, aby jej pomohol utiecť a dostať sa do mesta, aby mohla slávnosť svetiel, ktorú roky sledovala zo zajatia, uvidieť na vlastné oči. Dvojica sa vydáva na cestu do kráľovstva, na stope im však sú nielen kráľovskí vojaci, ale aj čarodejnica, ktorá na ich útek prišla a rozhodne ich nechce nechať na slobode. Podarí sa princeznej a zlodejovi dosiahnuť vysnívaný cieľ?

Na vlásku

Pre deti
Hodnotenie FDB 85,5 %
Foto Disney Channel

Réžia Nathan Greno, Byron Howard

Scénár Dan Fogelman

Obsadenie Helena Vondráčková, Ivana Korolová, Vojtěch Kotek, Ondřej Izdný, Hynek Čermák, Jaromír Meduna

Dĺžka 100 min.

Rok 2010

Disney Channel piatok 26. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC