Pre deti

Ako si vycvičiť draka 2: Ako znova vycvičiť draka (a stretnúť vlastnú matku)

Ako si vycvičiť draka 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Jeden z najúžasnejších animákov poslednej doby sa vracia vo veľkolepom pokračovaní. Zatiaľ čo v prvom diele malý vikingský chlapec Štikút radikálne zmení vzťah medzi dedinčanmi a drakmi, v druhom sa bude vyrovnávať (okrem drakov) aj s nečakanou rodinnou záležitosťou.

Skamarátiť sa s drakom a lietať na ňom – o tom snívajú všetci malí chlapci. A presne toto sa podarilo Štikútovi v prvom diele filmovej animovanej rozprávky Ako vycvičiť draka. Celá jeho dedina s názvom Berk vtedy žila v permanentnej vojne s drakmi. Chlapci aj dievčatá trénovali už od útleho detstva techniky, ako loviť a zabíjať jednotlivé druhy drakov. Jediný chlapec, syn náčelníka, s prezývkou Štikút sa danému stavu bránil a po nociach vymýšľal dômyselné spôsoby, ako loviť draky bezbolestne a ako nastoliť mier.  
 
Jedného dňa sa mu podarí zostreliť najhrozivejšieho zo všetkých drakov s názvom Nočný bes. Zranený drak sa ale so Štikútom spriatelí a zmení celý život Berku.
 

Dračí jazdec alebo mamička?

Teraz sa Štikút vracia, aby pokračoval v rozprávaní svojho vikingského eposu. Od minula trochu vyrástol a jeho vtipy o chĺpok zdrsneli. Možno preto, že už dávno nie je tým chudáčikom, z ktorého si všetci uťahujú. Blonďavé dievča Astrid aj Nočný bes prezývaný Bezzubka sú mu po boku v zjednotenom a šťastnom Berku. Až do chvíle, kedy sa objaví nové nebezpečenstvo. Dospievajúci Štikút sa stretáva s tajomným dračím jazdcom a zisťuje, že je to jeho matka Valka, o ktorej sa domnieval celý život, že už nežije.
 
Skutočné nebezpečenstvo totiž prichádza úplne odinakiaľ. Jeden zlosyn a alfa drak, ktorý dokáže ovládnuť myseľ všetkých ostatných drakov? Na to už bude Štikút potrebovať starú dobrú partiu vrátane Pahlta Grgavého, Soplinosa, Rybonoha a dvojčiat Vresky a Treska.

Ako si vycvičiť draka 2

Pre deti
Hodnotenie FDB 86.1 %
Foto HBO

Réžia Dean DeBlois, Samantha Golton

Dĺžka 102 min.

HBO nedeľa 14. 6. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC