Film / seriál

Tiché miesto: Časť II

Tiché miesto: Časť II – americký horor
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Bývajú horory, pri ktorých sa skôr zasmejete. Lenže sú aj také, pri ktorých napätím prestávate dýchať. To je aj prípad Tichého miesta a jeho pokračovania.

Milovníci hororov a napätia si prišli na svoje už s prvým dielom, na ktorý začiatok dvojky odkazuje. Konkrétne na chvíľu, keď sa v uliciach zrazu objavili ONI. Votrelci, o ktorých nikto nevie, kde sa vzali, okamžite sa ale postavili na vrchol potravinového reťazca. Reagujú na akýkoľvek zvuk, ktorého pôvodcu bez zmilovania zlikvidujú. A verte, že príjemná smrť to nie je.

Abbotovci prežili vďaka tomu, že už predtým kvôli najstaršej dcére vedeli komunikovať posunkovou rečou. Lenže ani to nakoniec nestačilo a otvorený stret s votrelcami otec rodiny neprežil. A matka Evelyn? Tá zostala s tromi deťmi, z ktorých jedno je novorodeniatko, úplne sama.

Tiché miesto je ten prípad hororu, pri ktorom napätím prestanete dýchať.

Tak, ako túto neúplnú rodinku prvý diel opustil, druhý ju nájde. Z Evelyn je pragmatička, ktorej je jasné, že prežiť sama s deťmi nedokáže. Bude potrebovať pomoc ďalších, ktorí votrelcom zatiaľ unikajú. A tak všetci štyria opúšťajú farmu, na ktorej sa im zatiaľ darilo prežiť. Nájdu niekoho, kto im pomôže? Bude to ťažšie, než Evelyn sprvu očakávala. Čoskoro si totiž uvedomí, že podobne veľké nebezpečenstvo, aké znamenajú votrelci z vesmíru, hrozí aj od ľudí, ktorí zatiaľ prežívajú.

Oba diely podareného hororového zážitku natočil režisér John Krasinski, okrem iného manžel predstaviteľky hlavnej úlohy Emily Blunt. Prekvapením bolo jej vyhlásenie, že musela muža k dvojke prehovárať. Krasinski nechcel druhý diel ani napísať, ani režírovať s tým, že jednotka pre neho bola veľmi osobná. Nakoniec zabralo, keď ho Emily postavila pred hotovú vec: „Keď napíšeš dvojku s rovnakou láskou a rovnako dobre, ako jednotku, zahrám si opäť hlavnú rolu.“ A stalo sa!

Emily Blunt 

V roku 1983 sa narodila do rodiny významného londýnskeho právnika a profesorky, má troch súrodencov. A hoci to na herectvo sprvu veľmi nevyzeralo, lebo do štrnástich rokov koktala, nakoniec sa hneď po vysokej škole do hrania naplno vrhla a čoskoro mala ponuky z divadiel aj televízií. Medzi hviezdy jej pomohla úloha asistentky Meryl Streep v komédii Diabol nosí Pradu, neskôr napríklad sci-fi Na hrane zajtrajška, kde hrala po boku Toma Cruisea.

Tiché místo: Část II

Film / seriál
Hodnotenie FDB 72,3 % Hodnotenie redakce
Foto Profimedia.cz, HBO

Réžia John Krasinski

Scénár John Krasinski

Obsadenie Emily Blunt, John Krasinski, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Wayne Duvall, Djimon Hounsou

Rok 2020

HBO nedeľa 2. 1. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC