Film / seriál

Denzel Washington na stope sériového vraha žien

Malé veci – americký kriminálný thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO2 na Skylink Live TV Sledovať

Ak ste milovníkmi dobrých krimi thrillerov, skúste Malé veci, v ktorých herec Denzel Washington hľadá sériového vraha mladých žien.

Washingtonov detektív Joe „Deke“ Deacon býval esom policajného zboru v Los Angeles. Teraz sa musí uspokojiť s miestom zástupcu šerifa v neďalekom mestečku Kern County. K vyšetrovaniu zložitého prípadu sériových vrážd v meste anjelov sa pripletie náhodou pri rutinnej služobnej ceste za zberom dôkazov úplne iného prípadu. Stretnutie s mladým ambicióznym vyšetrovateľom Jimom Baxterom (Rami Malek) ho trochu zdrží. Hoci sympatie na prvú dobrú nie sú práve vrelé, úcta mladíka k legende vyústi do ponuky spolupráce. Navyše bolo nájdené telo ďalšej ženy. Okolnosti ukazujú na to, že aj táto smrť môže byť pripísaná na účet páchateľovi, ktorý už nejaký čas rozsieva strach po celom meste.

Hra mačiek s myšou alebo myši s mačkami

Je to práve Deaconova skúsenosť a intuícia, ktorá dovedie policajtov k podozrivému (Jared Leto). Lenže vedieť, kto je vrah nestačí. Je treba vraždy dokázať. A v tejto chvíli začína hon mačiek s myšou, ktorý je plný zvratov a prekvapení. Súbežne odhaľované čriepky z Deaconovej minulosti postupne skladajú mozaiku jeho príbehu i dávneho zlyhania, ktoré vyústilo v odchod z Los Angeles.

Ide o tie maličkosti, Jimmy. Tie maličkosti, čo ťa ničia. Tie maličkosti, vďaka ktorým ťa potom chytia.

Čo môžu Malé veci v záplave kriminálok ponúknuť? Predovšetkým žiadny prvoplánový akčný zážitok, ale inteligentne vystavaný príbeh s ponurou atmosférou, ktorý pripomenie legendu žánru Sedem s Bradom Pittom a Morganom Freemanom. A tiež sériu záverečných rozuzlení, ktoré by čakal málokto.

Keď sa zíde partia chalanov, ktorá to vie

K ďalším kladom Malých vecí je nutné pripísať na prvý pohľad nesúrodú dvojicu detektívov vo výborných hereckých výkonoch Denzela Washingtona a Ramiho Maleka. Washington aj v šesťdesiatich siedmich rokoch patrí medzi hollywoodske stálice. Úspech zaznamenal s oboma dielmi Equalizeru o samozvanom ochrancovi pouličného práva a kladný ohlas vzbudila aj jeho účasť v projekte režiséra a scenáristu Joela Coena The Tragedy of Macbeth parafrázujúcom Shakespearovu klasiku.

A v kurze je aj Rami Malek, ktorý na seba výraznejšie upútal pozornosť úlohou labilného hackera v seriáli Mr. Robot, aby svoj status vychádzajúcej hereckej hviezdy definitívne potvrdil v životopisnom filme Bohemian Rhapsody strhujúcim výkonom, akým stvárnil legendárneho speváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho. Naposledy sme ho mohli vidieť v úlohe hlavného záporáka v poslednej bondovke Nie je čas zomrieť.

K zaujímavej dvojici v hlavných úlohách sa navyše pridáva aj zvučné meno režiséra Johna Leeho Hancocka. Medzi jeho najvydarenejšie filmy patrí Dokonalý svet, v ktorom Kevin Costner ako utekajúci väzeň nadviaže nezvyčajné priateľstvo s malým chlapcom, ktorý je zároveň jeho rukojemníkom. Opomenúť nemožno ani film Splnený sen, ktorý spracováva hlboko dojemný, napriek tomu však pravdivý životný príbeh bývalého hviezdneho hráča amerického futbalu Michaela Ohera. 

Denzel Washington

Doma má dva Oscary – prvého získal za vedľajšiu rolu v historickej dráme Sláva z Americkej občianskej vojny, druhého za rolu hlavnú v thrilleri Training Day. Medzi jeho najväčšie filmové počiny patrí aj Prípad Pelikán, thriller o pozadí záhadných vrážd s Juliou Roberts, dráma Philadelphia, v ktorej si zahral právnika Tom Hanks, alebo Hurikán v ringu, v ktorom exceloval ako z vraždy obvinený kandidát na šampióna v boxe.

Malé veci 

Film / seriál
Hodnotenie FDB 57,6 % Hodnotenie redakce
Foto HBO, Profimedia.cz

Réžia John Lee Hancock

Scénár John Lee Hancock

Obsadenie Denzel Washington, Jared Leto, Rami Malek, Sofia Vassilieva, Chris Bauer, Terry Kinney, Jason James Richter

Dĺžka 123 min.

Rok 2021

HBO2 nedeľa 13. 2. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC