Film / seriál

Špina nie je lenv Baltimore

Show Me a Hero
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Jeho seriál The Wire je legenda, ale v čase vysielania sa na neho nikto nepozeral. Teraz sa David Simon vracia s novou mini sériou. Ako dopadne?

 
HBO vracia na obrazovky tvorcu legendárneho krimi seriálu The Wire. David Simon, ktorý zároveň vymyslel Treme, seriál z umeleckej scény mesta New Orleans rozvráteného následkami ničivého hurikánu Katrina, alebo sociálne-akčnú mini sériu Generation Kill o vojne v Iraku, je považovaný za neuveriteľne šikovného a ohromne talentovaného scenáristu..

Zlosť a zúrivosť

Šesťdielna mini séria Show Me a Hero vznikla podľa skutočných udalostí. Tým hľadaným hrdinom je Nick Wasicsko, ktorý sa v 60. rokoch stal najmladším starostom v celej Amerike. Mal len 28 rokov, keď musel riešiť nariadenie federálneho súdu postaviť v rôznych častiach segregovaného bieleho stredostavovského mesta Yonkers v štáte New York dve stovky nízkonákladových bytových jednotiek. Rozhodnutie rozdelilo obyvateľov mesta a zapálilo horkú bitku prikrmovanú strachom, rasizmom, vraždou i politickým zápolením. Výsledkom nebola len eskalácia napätia medzi miestnymi spoločenskými vrstvami, ale aj koniec Wasicskovej politickej kariéry. 

16 rokov bez obecenstva

Dnes päťdesiatpäťročný Simon sa naučil písať ako mladý reportér krimi rubriky v novinách Baltimore Sun. Náhodná poznámka jedného zo spriatelených policajných detektívov mu zmenila kariéru. „Keby niekto rok sledoval tie sračky, čo sa tu dejú, mal by materiál na knihu,“ boli slová, ktoré inšpirovali zrod publikácie Homicide: A Year on the Killing Streets. Na jej motívy vznikol úspešný seriál Zločin v uliciach. Potom v lete 2002 prišlo „pokračovanie“ v podobe budúcej legendy The Wire, dnes skloňovanej ako absolútna špička televíznej seriálovej tvorby. 
 

Show Me a Hero

Film / seriál
Foto HBO

Réžia Paul Haggis

Scénár David Simon

Obsadenie Oscar Isaac, Catherine Keener, James Belushi, Stephen Gevedon, Hilary Mann, Christian Keiber, John Bianco, Paul Borghese, Craig DiFrancia, J. Mallory-McCree, Clarke Peters

Dĺžka 6 x 60 min. min.

HBO pondelok 17. 8. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC