Pre deti

V mobile to žije

V mobile to žije
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Napísať dnes textovú správu bez nejakého toho smajlíka je skoro prehrešok. Emotikony vyjadrujú naše emócie, ale napadlo vás niekedy, či majú tiež svoje vlastné pocity?

Samozrejme že áno! Všetky inteligentné krabičky, bez ktorých si dnes nevieme predstaviť život, ako sú mobilné telefóny a tablety, predstavujú malé mikrosvety, v ktorých žijú emotikony čiže emoji. V jednom takom telefóne v meste Textopolis býva a pracuje smajlík Gene, ktorý má ale drobný problém. Dokonalý emoji má totiž jeden výraz, ktorý dokáže zopakovať, kedykoľvek na neho ťuknete na displeji. Lenže Gene môže mať výrazov viac a nikdy sa nevie rozhodnúť, aký by mal použiť. Používateľom aplikácií sa potom namiesto usmievavého guľatučkého žlťáka objaví v správe šialený smajlík s tromi výrazmi dokopy. A to musíte uznať, že je veľký problém.

Gene sa preto vydá na dobrodružnú cestu, aby prišiel problému na kĺb a nestratil prácu i životné poslanie – byť dokonalý emoji. Hľadanie správneho kódu, ktorý by Gena „napravil“, nie je nič jednoduché. Každá aplikácia, ktorou prejde, predstavuje nový svet – a v tom sa môže taký malý smajlík ľahko stratiť. Preto mu pri jeho dobrodružnej ceste pomáha ďalší emoji Hi-5 a známa hackerka Jailbreak. Roztomilý animák určite zaujme nápadom ponoriť sa do sveta moderných technológií – a svet smajlíkov vie byť naozaj zábavný. Premýšľali ste už napríklad niekedy nad tým, aký má asi život obrázok pre nepekný hnedý „bobok“? Nebojte sa žiadnych vulgarizmov, Textopolis je predovšetkým zábavný svet, v ktorom hlavný hrdina rýchlo pochopí, že byť iný niekedy proste nevadí a zostať sám sebou je v živote to hlavné :-).

Emoji Film

Pre deti
Hodnotenie FDB 65,2 %
Foto HBO

Réžia Tony Leondis

Dĺžka 90 min.

Rok 2017

HBO nedeľa 13. 5. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC