Hudba a lifestyle

S Pokémonmi na pódiu

Beyoncé

Na vrchole epidémie námesačných lovcov japonských príšeriek reaguje stále viac hudobníkov podráždene na les svietiacich displejov, ktorý dnes mnohé koncerty pripomínajú.

Jej fanúšikovia jej hovoria Queen B, a skutočne ju možno označiť za práve vládnucu kráľovnú populárnej hudby. Tridsaťštyriročná Beyoncé tento rok vydala svoj šiesty album Lemonade, ktorý zverejnila cez streamingovú službu Tidal vlastnenú jej manželom, rapovým magnátom Jay-Z. Názov dosky odkazuje na slová jeho babky, ktorá sa vraj nechala na oslave svojich deväťdesiatych narodenín počuť, že jej život nadelil len samé kyslé citróny, tak z nich urobila aspoň limonádu.

Údel afroamerickej ženy je napokon hlavným námetom nahrávky, ktorá z popovej hviezdy razom urobila feministickú ikonu. Beyoncé sa predstavuje ako vyzretá hudobníčka, ktorá má okrem dokonalých show a prepracovaného marketingu tiež čo povedať. Čo na tom, že sa médiá po vydaní dosky sústredili hlavne na krízu jej manželstva a v každom verši hľadali výčitku údajne nevernému mužovi. Doma si to vyjasnili a Beyoncé s novým albumom vyrazila na šnúru s názvom The World Formation Tour. V Paríži však bolo predstavenie pripomínajúce spartakiádu narušené.

Pravovernému fanúšikovi zostáva rozum stáť: to dievča sa dostalo priamo do prvého radu, Beyoncé má takmer na dosah, a ona sa uprostred koncertu hrá s telefónom! Jasne, pohľadom cez displej mobilu sa na pódiu práve zobrazil pokémon, tak čo mala robiť, že. Na zázname z koncertu je vidieť, ako sa hviezda večera do hľadáčika hrou zaneprázdnenej poslucháčky duchaprítomne usmiala. Iné divy sa ale v podobných situáciách zachovali menej príjemne. „Nechcem vidieť, že tu niekto píše svojim kamarátom. 

Nechcem vidieť, že tu niekto loví pokémonov,“ rozčúlila sa Rihanna v Lille. „Môžeš ma láskavo prestať natáčať? Som predsa tu, skutočná,“ oborila sa na poslucháča počas koncertu Adele. A spevák nu-metalovej kapely Slipknot Corey Taylor pri vystúpení rovno vyrazil jednému fanúšikovi telefón z ruky. Na niektorých akciách sú preto návštevníci dokonca nútení zatvoriť svoje telefóny v krytoch, ktoré znemožňujú ich používanie. Ostatne niečo podobné by človek niekedy rád zaviedol aj pri rodinnom stole, v krčme alebo kdekoľvek inde.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Beyoncé na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV Europe CZ pondelok 1. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC