Hudba a lifestyle

Mezzo – stanica pre fanúšikov klasiky

Stanica Mezzo – hudobný program
Skylink Live TV

Sledujte na Mezzo HD na Skylink Live TV Sledovať

Toto nie je pre Óčkarov, milovníkov rocku či metalu. Teraz hovoríme ku kultúrnym priaznivcom pokojnej drámy, kultivovanej vnútornej búrlivosti, zvanej klasická hudba.

Mezzo je francúzska televízia, zasvätená pravým majstrom klasickej hudby, vrátane opery, baletu, s občasnou odbočkou k jazzu. Toto zasvätenie trvá už od roku 1992, možno teda povedať, že Mezzo má tradíciu a z nej vyplývajúcu zaslúženú autoritu. Je to jediná globálna stanica venujúca sa klasickej hudbe a vo svojom odbore nemá konkurenciu. Pre tých z vás, ktorí dokážu oceniť nuansy sláčikov a nepotrebujú surový bass drop, aby si hudbu užili, vitajte v skupine divákov obsahujúcej viac ako šesťdesiat miliónov hláv z osemdesiatich krajín. Navyše, september bude na tejto stanici venovaný výhradne českým dielam, takže sa tešte napríklad na Malú morskú vílu od Baletu Národného divadla, Romea a Júliu v podaní choreografa a režiséra Petra Zusku či otvárací koncert Českej filharmónie v Rudolfíne konajúci sa 24. septembra. Stále nestačí? V rámci tohto českého septembra pridajme teda Dvojkoncert pre dva sláčikové orchestre, klavír a tympany Semjona Byčkova, záznam Bennewitzovho kvarteta, ktorý sa odohral vo Vile Tugendhat, alebo koncert Symfonického orchestra Českého rozhlasu, pod vedením dirigenta Krzysztofa Pendereckiho. Každý si nájde to svoje, takže ak hľadáte vrelý domov pre svoju záľubu v klasike, práve ste ho našli.

Mezzo

Hudba a lifestyle
Foto Mezzo
Mezzo HD streda 16. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC