Hudba a lifestyle

Jamie Cullum

Jamie Cullum

Keď je niekto muzikant na prvom mieste a showman až na druhom, nemá toľko pozretí na YouTube. Možno o to lepšie sa ale počúva. Dámy a páni, Jamie Cullum.

Tak pozor: nejedná sa o žiadneho bezmenného umelca. Tento vynaliezavý muzikant získal nomináciu na Grammy, Zlatý glóbus i Brit Awards. Pravdepodobne preto, že sa mu podarilo spopularizovať jazz tým, že ho namixoval s popom. Cullum proste priniesol jazz o krok bližšie mainstreamu s minimálnymi kompromismi, čo nie je jednoduché: „Nikdy som sa nesnažil predstierať, že žijeme v päťdesiatych rokoch. Žijem tu a teraz. Mám rád Beyoncé, ale aj Franka Sinatru.“ Anglický žánrový chameleón bude 12. mája 2020 prvýkrát naživo v Prahe a očakáva sa, že pri tom bude robiť rovnakú show ako vždy – skákanie po klavíri, beatbox či bubnovanie na veko nevynímajúc. Už teraz sa však môžete na pražský koncert naladiť spolu s hudobnými stanicami Skylinku.

Jamie Cullum

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV Europe CZ streda 2. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC