Film / seriál

Wolverine: Návrat rosomáka s extra ostrými pazúrmi

Wolverine
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Má veľké svaly, veľkú charizmu, veľkú schopnosť regenerácie a tiež veľké pazúry. Wolverine v podaní Hugha Jackmana sa stal jednou z najobľúbenejších postáv komiksovej adaptácie X-Men. A za to si vyslúžil už dve vlastné filmové akcie.

V roku 2009 sme sa dozvedeli mnohé z Wolverinovej bohatej a bolestivej minulosti vrátane toho, ako prišiel k svojim pazúrom a kovovej kostre a sledovali jeho súboj s bratom a jednu z jeho lások s tragickým koncom. To bolo v prequeli X-Men Origins v réžii Gavina Hooda, juhoafrického víťaza Oscara za drámu Totsi. Tentokrát réžiu prevzal skúsený James Mangold (3:10 Vlak do Yumy alebo Walk the Line) a príbeh sa časovo začlenil do stále rastúcej X-Menovskej ságy. Wolverine, civilným menom Logan, sa v ňom vydáva do Japonska. Ani tam ho ale nečaká nič iné než boj na život a na smrť. 
„Páči sa mi predstava, že do Japonska, do sveta plného cti, dávnych zvykov a tradícií vpadne outsider s anarchistickými sklonmi a začne si v ňom raziť vlastnú cestu. Navyše sa tu stretne so samurajmi, ktorí mu nakopú zadok, hoci nie sú mutantmi,“ popisuje predstaviteľ titulnej úlohy Hugh Jackman.
Momentálny kino hit Budúca minulosť prezrádza, že aj japonské nebezpečenstvo Wolverine nakoniec prekoná, aby sa mohol vrátiť a zachraňovať všetkých mutantov v novom filme o X-Men. Ak chcete vidieť, ako Logana o pomoc požiadajú Magneto a Profesor X, nevypínajte Wolverina už na začiatku záverečných titulkov.

Skutočný rosomák

V našich končinách ho vďaka Olympicu považujeme za vtáka, zviera, ktoré sa v angličtine volá Wolverine ale pripomína malého medveďa. Jedná sa však o najväčšieho suchozemského člena čeľade lasicovitých. Je samotársky a má zlú povesť veľmi zúrivého a silného mäsožravca, ktorý dokáže zabiť zvieratá väčšie, než je on sám. V ČR sa dá vidieť v ZOO v Ústí nad Labem, Brne a Chomutove.

Verdikt

Ani na druhýkrát sa samostatné dobrodružstvo populárneho X-Mena nevyrovnalo filmovým akciám celej partie. Hlavne preto, že príbeh znie dosť otrepane a jeho spracovanie je dosť neisté.

 

Wolverine

Film / seriál
Hodnotenie FDB 73 %
Foto HBO

Réžia James Mangold

Scénár Mark Bomback, Christopher McQuarrie

Obsadenie Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hirojuki Sanada, Svetlana Chodčenkova, Brian Tee, Will Yun Lee, Famke Janssen, James Fraser

Dĺžka 126 min.

HBO nedeľa 29. 6. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC