Film / seriál

Viac obstojného humoru

Akčný film Jumanji: Ďalší level
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Prečo nie, všakže. Jednotka sa vydarila, tak sa natočila dvojka a trojka asi vznikne tiež, keď to funguje… Vitajte do sveta Jumanji, bezpečného filmu overeného toľkými diváckymi testami, že sa všetko, čo by sa vzdialene dalo považovať za hranu, obrúsilo, až z toho zostal okruhliak ako na pláži v Bretagni. A okruhliaky nezarmútia.

Viete, veľa z nás vždy trochu rozčuľovali tí, ktorí básnili o nezávislej nízkorozpočtovej filmovej scéne. Ako že tam sa predsa deje to zaujímavé, že to je pravý underground a že mainstream je zlý. Je ale pravda, že po pozretí niektorých filmov vám možno začne chýbať nezávislá tvorba alebo sa k nej chcete vrátiť a od hlavného prúdu si trochu odpočinúť.

Keď sa totiž snažíte zavďačiť všetkým, zostane vám taká nemastná-neslaná kaša, ktorá neurazí absolútne, ale absolútne nikoho. Okrem tých, ktorí chcú zážitok.

Ale je to dobré

Proste v pohode film. Stojí to za pozretie? No áno. Jednotlivé komponenty sú kvalitné. Jack Black patrí rozhodne k jedným z najlepších komediálnych hercov súčasnosti. Dwayne Johnson svojim výkonom dáva všetko a jeho pracovná morálka je fantastická. Danny DeVito, no, škoda hovoriť, tento pán si pomaly získava status legendy. Technické prevedenie filmu je taktiež na špičke, to ani inak pri týchto projektoch nejde. Dejová predloha tiež stojí za to, partia ľudí, ktorí sa ocitnú vo videohre, ktorú musia hrať, aby sa dostali von, to je paráda. To všetko podložené rozpočtom, ktorý tvorcom dovolí viac-menej akúkoľvek scénu, ktorú si vybája. 

Keď sa zrazu ocitnete vo videohre, začne vám ísť o život… 

Ale je to na istotu

Jasne, že takí režiséri ako Jorgos Lantimos alebo bratia Safdieovci riskujú tým, že točia netradične a divne, a to je nemiestne, pretože to môže vyústiť v prepadák – ako sa často, prečasto stáva. A jasne, že model obstojne kvalitného priemeru je bezpečný. 

Jednofarebné tričko, skriňa Dombås a Oktávka sú teraz tiež miláčikovia davu. A jasne, že keď máte v rukách projekt, ktorého výroba a propagácia stojí skoro šesť miliárd, tak si dávate sakramentsky bacha na to, aby sa vám to vrátilo. A že sa to vrátilo – miliárd film zarobil skoro devätnásť. Ľuďom sa to páčilo. Vám sa to páčilo. Štatisticky vzaté si to užijete aj druhýkrát v televízii. Takže čo že tu je za problém? Veď všetci všetko robia dobre. Lenže o tom to možno je. Urobiť občas niečo zle, pretože to je zábavné.

Ale pozrite si to

Ak vám ale ide o to pobaviť seba a celú rodinu, pre ktorej všetkých členov bez ohľadu na vek, pohlavie, náboženské presvedčenie, sexuálnu orientáciu a záujmy, je tento film určený, ste na správnej zastávke. Nové Jumanji je konštruované starostlivo tak, aby splnilo úlohu jednofarebného trička a hoci kráča po tenkom ľade na jazere obyčajnosti, spoľahlivo pobaví.

Dwayne Johnson

Prezývaný „The Rock“, tento pán je stelesnením pracovitosti. Maká na sebe neustále, vyzerá výborne a k tomu má povesť zlatého človeka, ktorý sa fanúšikom pár minút denne venuje aj keď za sebou má dlhý natáčací deň. Chvíľu akčný hrdina vo filmoch Michaela Baya, chvíľu komediant v tom, čo sa práve naskytne, vyberá si fajn filmy, ktoré sú skvelou rodinnou zábavou.

Zaujímavosti

Filmári do filmu pridali skrytý odkaz na pôvodné Jumanji z roku '95, keď reštauráciu U Nory nechali vlastniť Bebe Neuwirth, ktorá vo verzii z minulého tisícročia tiež hrala.

Rovnako ako veľa marveloviek, aj tento film obsahuje extra scénu, ktorá ale príde až po titulkoch. Jej obsah vám neprezradím, vedzte ale, že sa oplatí pár minút počkať.

Pozrite si aj

Drahokam

Film, ktorý je úplne o niečom inom a úplne nejako inak, ale ak ho nebudete neznášať, čo sa môže pokojne stať, budete ho milovať. Takto ste Adama Sandlera ešte nevideli.

Jumanji 

Patrí sa pozrieť si aj to, na čom je súčasný reboot postavený. Film na rovnakú tému s Robinom Williamsom dodnes prežíva v internetových mémoch, tak si ho pripomeňte.

Jumanji: Ďalší level 

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67,1 % Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Jake Kasdan

Scénár Jeff Pinkner, Scott Rosenberg

Obsadenie Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman, Ashley Scott, Jack Black, Awkwafina, Danny DeVito

Dĺžka 114 min.

Rok 2019

HBO nedeľa 16. 8. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC