Film / seriál

Tolkien

Životopisná dráma Tolkien
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Nicholas Hoult, ten, ktorý v X-Menoch stvárnil chlpaté vraždiace monštrum, sa v tomto filme premení na citlivého spisovateľa, ktorý svetu priniesol Pána prsteňov. To všetko v réžii fínskeho režiséra Doma Karukoskeho.

Film si najviac užijú tí, ktorí sú už oboznámení s Tolkienovou tvorbou – alebo aspoň jej filmovými adaptáciami. Dej totiž rozpráva o živote tohto spisovateľa v dobách dlho pred tým, než sa z neho stal slávny rozprávač tak, ako ho všetci poznáme dnes. V príbehu dospievajúceho muža môžeme vidieť prvotné impulzy, ktoré viedli k vytvoreniu neskorších legendárnych diel. Jeho lásku k odhodlaniu a priateľstvu, ku stavaniu sa čelom k nebezpečenstvu, nech už znamená čokoľvek. Tolkien berie tie najsilnejšie udalosti zo svojho života, vrátane prvej svetovej vojny a transformuje ich do bájneho sveta, kde nie je o nič menej zla než v tom naozajstnom, ale nie je tam ani o nič menej odvahy a hrdinstva. Film je tak plný jemných odkazov na Tolkienovo životné veľdielo. Pre fanúšikov Pána prsteňov – nemožno nevidieť.

Tolkien

Film / seriál
Hodnotenie FDB 53,5 %
Foto HBO

Réžia Dome Karukoski

Obsadenie Nicholas Hoult, Craig Roberts, Harry Gilby, Colm Meaney, Laura Donnelly, Nia Gwynne, Pam Ferris

Dĺžka 112 min.

Rok 2019

HBO streda 12. 2. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC