Film / seriál

Super vtáčie nemehlá

Animovaný film Angry Birds vo filme 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Obyvatelia vtáčieho aj krochkáčskeho ostrova už vojnu ukončili, aj keď občasné schválnosti si neodpustia. Všetko sa ale zmení s nečakaným objavením tretieho ostrova.

Pri filme, ktorý vznikol na základe jednoduchej počítačovej hry, asi nikto nečakal, že sa z neho vylúpne taký hit. Ba čo viac, že prvý film prekoná jeho druhé pokračovanie, to sa totiž vo filmovej branži tak často nevidí. A tak sa na filmové plátno vrátil Red, tentoraz oveľa pokojnejší, pretože ako hrdina už netrpí chorobnou zlosťou. Aj jeho úhlavný nepriateľ krochkáč Leonard je späť na scéne. A nesmie chýbať ani zvyšok partičky Angry Birds – bláznivý Chuck, ktorý do nového tímu privádza ako posilu svoju sestru Silver, a Bomb s kamarátom Mocným orlom. Prečo sa vôbec tento dream-team dáva dokopy? Doteraz mali vtáky aj krochkáči za to, že svet patrí len im a oni si spokojne žijú na svojich dvoch ostrovoch. Občas na seba síce zhodia nálož krabov, to aby sa nezabudlo na niekdajšiu rivalitu, ale inak je na oboch ostrovoch celkom pokoj. Red si užíva postavenie celebrity a Leonard sa ďalej považuje za poloboha. Všetko len do chvíle, kedy k ostrovu krochkáčov dopadne obrovská ľadová guľa.

Vtipný animák Angry Birds vo filme 2 nie je len pre deti, ale tentoraz si v ňom nájdu svoje aj rodičia

Leonard čoskoro objaví ďalší, úplne nový ostrov, na ktorom síce žijú tiež operenci, ale nie sú to roztomilí Angry Birds, ale poriadne naštvané sliepky. A tým ich miesto na život nestačí a túžia po území našich dvoch dobre známych „kmeňov“. Leonard teda prichádza za Redom, aby uzavreli definitívne prímerie a vyrazili do boja proti spoločnému nepriateľovi.

Bondovka plná operencov

Aj keď patria Angry Birds do kategórie detských filmov, dvojka je napísaná a natočená tak, aby zaujala aj odrastenejších potomkov a neraz i rodičov. Záchranný tím zložený z Angry Birds a prasiat prirodzene žiadnu hrôzu nebudí. Všetci sa tvária ako najväčší drsniaci, ale absolútne netušia, do čoho vlastne idú. Tentoraz sa celkom spoliehajú na tie najlepšie a najúžasnejšie technické vychytávky, ktoré by im závideli aj tí najslávnejší tajní agenti s povolením zabíjať. Je to tak, filmoví fanúšikovia iste spoznajú narážky a referencie nielen na Jamesa Bonda (tých je asi najviac), ale napríklad aj na Mission: Impossible, alebo dokonca na Veľký útek. Samozrejme že v podaní animovaných operených alebo zelených nemehiel ide o vtipy, ktoré odhalia skôr rodičia ako ratolesti. 

Začiatok filmu má síce trochu pomalší nájazd, ale len čo sa dá dokopy hlavná partička, rozbehne sa slušná akčná komédia. Nebudú chýbať efektné nástupy na scénu, ktoré potom zhatí klzký ľad, alebo súboj v breakdance v podaní dvoch sliepok a samozrejme množstvo súbojov končiacich nešťastným nakopnutím do citlivých partií. Je jasné, kto zvíťazí a ako film dopadne, Angry Birds totiž majú od začiatku do konca len baviť. A to sa v dvojke podarilo na sto percent.

Vtipný animák Angry Birds vo filme 2 nie je len pre deti, ale tentoraz si v ňom nájdu svoje aj rodičia. Je to vlastne taká roztomilá paródia na špionážne filmy, len namiesto agentov alebo drsniakov sú hlavnými hrdinami guľatí operenci a zelené prasatá.

Jason Sudeikis

Jason Sudeikis patrí k obľúbeným americkým komikom a v Angry Birds nahovoril v origináli hlavnú postavu Reda. Pravidelne sa objavuje v relácii NBC Saturday Night Live, kde baví divákov ako imitátor. Má za sebou pomerne bohatú seriálovú filmografiu. Z celovečerných filmov ste ho mohli vidieť vo Farbe víťazstva (2016), v My sme Millerovci (2013) alebo v Šéfoch na zabitie (2011).

Zaujímavosť

Angry Birds sa „zrodili“ pred 11 rokmi ako počítačová hra vo Fínsku. Asi málokto čakal, že sa dočkajú dvoch filmových spracovaní, aspoň zatiaľ.

Pozrite si aj

Rango

Animované paródie klasických žánrov bývajú dobrou zábavou. Ak máte radi westerny, určite si pozrite Ranga, chameleóna s krízou identity, ktorý sa stane jedinou nádejou malého mestečka v púšti, v ktorom miestnym hrozí, že prídu o vodu.

LEGO® príbeh

Ako napchať do jedného filmu čo najviac známych hrdinov? Stačí si vziať Lego a môžete postaviť svet aký chcete. Animovaná komédia plná Lego postavičiek paroduje snáď všetko, čo sa parodovať dá, ale veľmi vtipne a s nadsádzkou. 

Angry Birds ve filmu 2

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,7 % Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Thurop Van Orman, John Rice

Scénár Peter Ackerman, Eyal Podell…

Obsadenie Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Peter Dinklage…

Dĺžka 97 min.

Rok 2019

HBO streda 6. 5. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC