Film / seriál

Starý dobrý Hollywood – Café Society

Starý dobrý Hollywood – Café Society
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

A zase ten Woody Allen. Bez jeho milostných príbehov a „čuchu na hercov“ by filmový svet nebol úplný.

Ďalší z romantických počinov filmového mága začína, keď sa mladík Bobby rozhodne skúsiť šťastie v Hollywoode. Samozrejme sa tam zamiluje a jeho vyvolená opustí svojho priateľa, aby sa vrhla do jeho náručia. Lenže vzápätí opustí aj Bobbyho, ktorý sa zničený vráti do New Yorku. Tam čoskoro stretne ďalšiu femme fatale, ktorú si tiež vezme. Roky bežia a zrazu sa vo dverách objaví jeho prvá láska Vonnie. Tú hrá Kristen Stewart, Veroniku zase Blake Lively – oči z jamiek teda nebudú vyliezať len Bobbymu...

Pozerať sa na nový film Woodyho Allena je v poslednom čase trochu adrenalín, počas zhruba desiatich rokov sa totiž párkrát aj majster tesár uťal a neraz sme boli z jeho filmov minimálne rozpačití. Je to trochu lotéria, dúfate, že uvidíte majsterštyk, ale bojíte sa, aby to nebol čudný a trochu trápny prepadák. S potešením vám oznamujeme, že Café Society sa radí skôr k prvým z menovaných, je to ľahká a krásna zmes lásky a nostalgie, ktorá vám v úvode vykúzli na tvári úsmev a v závere vás rozľútostní. Café Society (pre Američanov to bol názov vraj „až príliš európsky“) sa odohráva netypicky čiastočne aj mimo New York v Hollywoode 30. rokov minulého storočia. Toto obdobie Woodymu očividne sedí oveľa viac než súčasnosť, na ktorej si v posledných rokoch neraz vylámal zuby.

Jesse Eisenberg ako Bobby Dorfmann je perfektný Woodyho náhradník – nervózny mladý intelektuál, ktorý sa snaží získať prácu u svojho strýka Phila (Steve Carell) v Hollywoode. Takisto Carellovi úloha sedí ako uliata, je perfektný ako uhladený agent roztopašných a povrchných hviezd. Najdokonalejšia zo všetkých je však Kristen Stewart ako jeho zapálená asistentka Vonnie, do ktorej sa Bobby jednoducho musí bezhlavo zamilovať (a vy s ním).

Celý film sa nesie na vlne jemného humoru, na nostalgickej atmosfére starého dobrého Hollywoodu a trochu gangsterských klubov v New Yorku. K tomu si pripočítajte nenútene napísané dialógy, akoby spolu konverzovali Bette Davis a Adolphe Menjou, ktorí dokázali rozosmiať snáď každého. Milovníci starých filmov si skrátka prídu na svoje. Ľahkosť a nonšalantnosťou sa však nepostrehnuteľne a pomaličky premieňa v niečo viac. Až na konci si uvedomíte, že sledujete vcelku bolestný príbeh muža, ktorý je síce spokojný, ale je šťastný? Má zdanlivo všetko, lenže je to naozaj VŠETKO?

Musíme povedať, že trocha bilancovania a pochybností Woodymu pristane. Toto je jednoducho náš milovaný okuliarnatý nemotorník, ktorému nakoniec podľahne každá žena!

 

Café Society

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67,2 % Hodnotenie redakce
Foto Profimedia.cz

Réžia Woody Allen

Scénár Woody Allen

Obsadenie Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll

Dĺžka 96 min.

Rok 2016

HBO štvrtok 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC