Film / seriál

Proxima

Francúzska dráma Proxima
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Jediná žena vo vesmírnej misii musí mať svaly, mozog, a ešte k tomu byť dobrou matkou. Teda aspoň podľa filmu Proxima, oslavy príkladného ženstva od francúzskej režisérky Alice Winocour.

Filmy o silných a výkonných ženách sú dnes v móde, čo je dobre, a často sú veľmi nepodarené, čo dobre nie je. Dobrou správou je, že keď si takýto projekt vezme pod krídlo francúzska režisérka, dá sa čakať, že to nezbabre, pretože na rozdiel od jej zaoceánskych susedov nepreferuje agendu pred kvalitou. Film s Evou Green v hlavnej úlohe o žene, ktorá balansuje medzi náročnou kariérou a rodinou, tak pôsobí prirodzene, nenútene a dá sa brať vážne ako nadštandardné umelecké dielo. Film o ceste do vesmíru, kde je menej vesmíru a viac emócií s tým spojených (a že ich je veľa), je inteligentný, napínavý a predovšetkým kvalitný. Proste projekt o hľadaní rovnováhy medzi mozgom a srdcom, ako má byť. Nenechajte si to ujsť, už je to nejaký ten čas, čo film prešiel kinami a stále sa o ňom hovorí.

Proxima

Film / seriál
Hodnotenie FDB 52,5 %
Foto HBO

Réžia Alice Winocour

Obsadenie Eva Green, Zélie Boulant, Matt Dillon, Alexei Fateev, Lars Eidinger, Sandra Hüller

Dĺžka 106 min.

Rok 2019

HBO sobota 10. 10. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC